- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ρόμπερτ Πάτινσον, ο πιο όμορφος άνθρωπος στη γη λένε τα μαθηματικά
Σύμφωνα με τον «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» που σχεδιάστηκε από τους αρχαίους Έλληνες
Το πρόσωπο του Ρόμπερτ Πάτινσον συγκρίθηκε με άλλα πρόσωπα διασήμων, όπως του Μπραντ Πιτ, του Ίντρις Έλμπα και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ.
Ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάτινσον έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο όμορφος άνθρωπος στη Γη από μαθηματικούς ερευνητές.
Σύμφωνα με τον «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» που σχεδιάστηκε από τους αρχαίους Έλληνες ο 33χρονος ηθοποιός έχει τα πιο «τέλεια» χαρακτηριστικά.
Το πρόσωπο του ηθοποιού συγκρίθηκε με άλλα πρόσωπα διασήμων, όπως του Μπραντ Πιτ, του Ίντρις Έλμπα και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ που φτάνει το 92,15%.
Ο κατάλογος καταρτίστηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Julian De Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών.
«Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα» δήλωσε ο De Silva, ο οποίος διευθύνει το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, σύμφωνα με την New York Post.
Ο De Silva χρησιμοποίησε την ίδια θεωρία για να αναδείξει την Μπέλα Χαντίντ ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.
«Αυτές οι τεχνικές χαρτογράφησης του προσώπου μέσω του υπολογιστή, μάς επιτρέπουν να λύσουμε μερικά μυστήρια τού τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον σχεδιασμό μίας αισθητικής χειρουργικής επέμβασης» είπε.
Οι πιο γνωστοί δημιουργοί της ιστορίας, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λε Κορπιζιέ χρησιμοποίησαν τον «Χρυσό αριθμό» για να ολοκληρώσουν μερικά από τα αριστουργήματά τους. Σήμερα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την εξίσωση για να αποδείξουν τη συμμετρία στη φύση, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τη φυσική ομορφιά.
Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο το πρόσωπο πλησιάζει στην τελειότητα. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.
Αυτός που πλησιάζει την τελειότητα του Πάτινσον, σύμφωνα με τον De Silva είναι ο Χένρι Καβίλ, με μόλις 0,41 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον 33χρονο ηθοποιό. Εκεί που υπερέχει σε ομορφιά ο Καβίλ είναι η βάση της μύτης και τα χείλη, ενώ υστερεί σε πηγούνι και μύτη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 91,64%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.