Κλούνεϊ: «Καλή ιδέα» η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα (video)
Η ατάκα που προκάλεσε αναστάτωση στο διαδίκτυο και στη Βρετανία
«Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πιστεύει ότι η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας The Independent, ο οποίος χαρακτηρίστηκε προκλητικός και προσβλητικός από τα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Ο Αμερικανός ηθοποιός δέχθηκε ερώτηση σχετική με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από την Ελληνίδα Ελίζα Χριστοδουλίδη της κινηματογραφικής ιστοσελίδας Movelt και απάντησε: «Ναι, θα ήταν καλή ιδέα, έχετε το δίκιο με το μέρος σας». «Μήπως να διατυπώνατε εσείς μια πρόταση», επέμεινε η δημοσιογράφος και ο Κλούνεϊ απάντησε αμήχανα: «Τι να σας πω, δεν είμαι καλός στις προτάσεις». Και ακολούθησαν αστειάκια για το γεγονός ότι ο Κλούνεϊ είναι ένας αμετανόητος, γοητευτικός εργένης, ο οποίος αποφεύγει οποιουδήποτε είδους προτάσεις.
Ο πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τα ΜΜΕ, Τζον Γουίτινγκντεϊλ, δήλωσε θαυμαστής του Αμερικανού ηθοποιού, αλλά υπαινίχθηκε ότι δε γνωρίζει για τι πράγμα μιλάει. «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά εικάζω ότι δε γνωρίζει την ιστορία των Ελγινείων, ούτε πώς τα απέκτησε η Βρετανία. Υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ της παραμονής των Μαρμάρων στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Τζον Γουίτινγκντεϊλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την ανακοίνωση την έκανε ο παρουσιαστής στον αέρα σήμερα το πρωί
Η συμφωνία αποτυπώνει την πίεση που δέχονται οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς να παραμείνουν «ορατοί»
Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις, εμβληματικοί καλλιτέχνες και οι διαγωνιζόμενοι του 2026 σε επετειακή περιοδεία
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026
Το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του New Yorker θυμίζει πως η δημοσιογραφία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο
Η Αλεξάνδρα Δουβαρά ανακοίνωσε με λυγμούς τον θάνατό του
«Ο γιατρός μου είπε κάποια πράγματα για το μέλλον που δεν είναι και πολύ ευοίωνα»
Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα και η απάντηση του ιδιοκτήτη
Το Fireplace 10 hours full HD συγκέντρωσε πάνω από 157 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 10 χρόνια
Θα παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision;
Αθηναίοι VS Επαρχιώτες
Η απόφαση του καναλιού
«Καλό ταξίδι σε έναν καλλιτέχνη που έζησε με αξιοπρέπεια εντός και εκτός σκηνής»
Τα ονόματα που τράβηξαν τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου
H παρουσιάστρια μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον αείμνηστο δημοσιογράφο
Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Φοίβος Παπαδάκης με τους διαδικτυακούς του φίλους
Τι αποκάλυψε η Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο του ANT1
Επί σειρά ετών η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ακολουθούσε το «Καλημέρα Ελλάδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.