TV & Media

Συνέλαβαν την Τζέιν Φόντα έξω από το Καπιτώλιο (video)

Διαδήλωνε για το κλίμα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
At least one dead as Typhoon Hagibis hits Tokyo

Η Τζέιν Φόντα συνελήφθη όταν συμμετείχε σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο. Την οδήγησαν στο περιπολικό με χειροπέδες και τα χέρια στην πλάτη.

Με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη, να απομακρύνεται συνοδεία αστυνομικών, βρέθηκε στα 81 της χρόνια η διάσημη ηθοποιός Τζέιν Φόντα, η οποία συμμετείχε εχθές στη διαδήλωση της Oil Change International για την κλιματική αλλαγή έξω από το Καπιτώλιο.

H 81χρονη ηθοποιός η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδήλωση και 15 ακόμη άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη διαδήλωση στην αριστερή πτέρυγα του Καπιτωλίου, βάσει νόμου της Πολιτείας της Ουάσιγκτον που απαγορεύει σε διαδηλωτές να «μπλοκάρουν» της εισόδους δημοσίων κτιρίων, όπως διευκρίνισαν οι αρχές.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, το Associated Press μετέδωσε ότι η ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερη.

Όπως ανέφερε η ίδια, ήθελε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους νεαρούς διαδηλωτές. Φαίνεται μάλιστα ότι η σύλληψη δεν την πτόησε, μιας και, δεσμεύτηκε να επιστέψει στο Καπιτώλιο, τονίζοντας ότι μετακόμισε στην Ουάσιγκτον για τους προσεχείς τέσσερις μήνες, υποκινούμενη από αίσθηση επείγουσας ανάγκης και ηθικής οργής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ