- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο ναύτης - έμβλημα της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ο George Mendonsa και η νοσοκόμα Greta Zimmer Friedman σηματοδότησαν την Ημέρα V-J
Ο ναύτης που καταγράφηκε από τον φακό του Alfred Eisenstaedt να φιλάει μία νοσοκόμα στην Times Square, στην εμβληματική φωτογραφία - σταθμό που συνδέθηκε με την ημέρα που έληξε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος, πέθανε σε ηλικία 95 ετών.
Ο George Mendonsa «έφυγε» το βράδυ του Σαββάτου. Η κόρη του Mendonsa, Sharon Molleur, δήλωσε στο The Providence Journal ότι ο πατέρας της πέθανε μετά από μια πτώση που είχε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο σπίτι του στο Μίντλεταουν, όπου ζούσε με τη σύζυγό του 70 ετών.
Στην φωτογραφία σύμβολο της λήξης του πολέμου, ο Mendonsa φιλούσε την Greta Zimmer Friedman, μία βοηθό νοσοκόμα στις 14 Αυγούστου 1945, γνωστή ως Ημέρα V-J, ήταν η μέρα που η Ιαπωνία παραδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η φωτογραφία του Alfred Eisenstaedt έγινε μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ού αιώνα.
Για πολλά χρόνια πολλοί πίστευαν ότι οι δυο τους ήταν ζευγάρι. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι δυο νέοι δεν γνωρίζονταν πριν. Έμειναν όμως στην ιστορία ως το ζευγάρι που σηματοδότησε την ημέρα της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Friedman πέθανε το 2016 στην ηλικία των 92 ετών και ο Mendonsa πέθανε δύο ημέρες πριν από τα 96α γενέθλιά του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο πρόγραμμα, οι παραγωγοί του και η ίδια καθημερινή σχέση με τους ακροατές του, μέσα από το site, το ανεξάρτητο app, το live streaming και τις ψηφιακές πλατφόρμες ακρόασης.
Η εικόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρώην άσος των ΗΠΑ συμπαρουσιάζει με τους Τιερί Ανρί και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής...»
Η καθαρή περιουσία του φθάνει τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια
Οι τέσσερις γνώριμοι και οι τρεις νέες προσθήκες
«Είμαι αυθόρμητη και αληθινή» είπε η δημοσιογράφος
«Ήθελα να το κρύψω, υπάρχει προκατάληψη», εξομολογείται ο πρώην παρουσιαστής του Channel 4
Η πρόταση για σειρά και ο σκηνοθέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.