- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευθύνες στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καταλογίζουν οι Γερμανοί για τη χαμηλή θέση της χώρας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Eurovision, καθώς 34 στις 39 χώρες που ψήφισαν δεν έδωσαν ούτε ένα βαθμό στη Γερμανία. Η Δανέζα νικήτρια της Eurovision, Έμελι ντε Φόρεστ συγκέντρωσε 281 βαθμούς τη στιγμή που η εκπρόσωπος της Γερμανίας απέσπασε μόλις 18 βαθμούς από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία κατακτώντας μετά βίας την 21η θέση. Όπως σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters «η Μέρκελ είναι δημοφιλής στη Γερμανία για τη πυγμή και τη συνέπεια της πολιτικής στην κρίση της ευρωζώνης. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία η καγκελάριος δεν είναι και τόσο δημοφιλής εξαιτίας της πολιτικής της λιτότητας».
Ο υπεύθυνος συντονισμού του τηλεοπτικού σταθμού ARD της Γερμανίας δήλωσε: «Υπάρχει μια πολιτική κατάσταση που θα πρέπει να θυμόμαστε- χωρίς να θέλω να πω πως οι 18 βαθμοί οφείλονται στην Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή που κρινόταν στη σκηνή δεν ήταν μόνο η Νάταλι Χόρλερ, αλλά ολόκληρη η Γερμανία». «Είναι ανεξήγητο», είπε ο Γερμανός ειδικός σχολιαστής Πέτερ Ούρμπαν στο ARD, «το ότι η Νάταλι τερμάτισε 21η τη στιγμή που τα γερμανικά μέσα την είχαν για φαβορί». «Αυτό σημαίνει ότι δε μας συμπαθούν;», αναρωτήθηκε ο Ούρμπαν και πρόσθεσε «σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Την επόμενη εβδομάδα θα διαγωνιστούν δυο γερμανικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλλον το κοινό δε θα ήθελε η Γερμανία να κερδίσει και τη Eurovision». Πάνω από οκτώ εκατομμύρια Γερμανοί παρακολούθησαν τη Eurovision το βράδυ του Σαββάτου, ποσοστό που καλύπτει το 44% της αγοράς.
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μικρή ιστορική αναδρομή στην καλτ πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε συλλογική απόλαυση
Πώς φτιάχτηκε μια συνταγή αυθεντικής ελληνικής τηλεοπτικής καλτίλας
Στις νύχτες των αισθήσεων και των παραισθήσεων, υπήρξε μία εκπομπή που δίδαξε αγνό, ελληνικό cult χωρίς περιορισμούς και αναχώματα
Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έκανε την trash TV παγκόσμιο φαινόμενο και το όνομά του συνώνυμο των οικογενειακών καβγάδων
Όλοι τον θυμούνται ως «Μίστερ Μπούτια», όμως ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος που βρήκε καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο της ελληνικής καλτίλας
Από το «Το Φτυάρι» και το TV Magic στο TikTok
Η παρουσιάστρια εδώ και χρόνια γνωρίζει νέες δόξες μέσα από το YouTube και το Tik Tok και υπάρχει λόγος γι’ αυτό
Υπήρχαν εποχές που μέσα στο λουμπεναριό και την αλητεία η ελληνική τηλεόραση έγραφε ιστορία
Νέα τηλεοπτική στέγη μετά την αποχώρησή της από το OPEN
Τα μυστικά των νέων επεισοδίων - Κάποιοι κάνουν νέα αρχή, κάποιοι αλλάζουν συνήθειες
Έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο
Η ανακοίνωση του καναλιού
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρώτη προβολή του «Στο Κάμπινγκ»
Η αποχώρηση πραγματοποιείται σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού
Ποια πρόσωπα αλλάζουν ανά κανάλι
Βασίλης Μπισμπίκης, Αντώνης Μυριαγκός, Μαριάννα Κιμούλη και Δημήτρης Καπετανάκος - Το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.