- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο λόγος που ο Ίαν ΜακΚέλεν απέρριψε το ρόλο του Ντάμπλντορ (video)
Παρότι του είχε γίνει πρόταση για να συμμετάσχει στο «Χάρι Πότερ»
Εάν είσαι μεγάλος φαν του Χάρι Πότερ, σίγουρα γνωρίζεις πως στις δύο πρώτες ταινίες τον χαρακτήρα του Άλμπους Ντάμπλντορ ενσάρκωσε ο Ρίτσαρντ Χάρις.
Μετά τον θάνατο του Harris τον Οκτώβριο του 2002, πολλοί έχουν αναλογιστεί κατά καιρούς ποιος θα έπρεπε να έχει παίξει τον Ντάμπλντορ, παρότι βέβαια για τις υπόλοιπες ταινίες επιλέχθηκε τελικά ο Μάικλ Γκάμπον -ο οποίος αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από απλά άξιος για τον ρόλο.
Ο Ίαν ΜακΚέλεν όμως προχώρησε στην αποκάλυψη πως μετά το θάνατο του Χάρις, του έγινε πρόταση να ενσαρκώσει το ρόλο του Ντάμπλντορ και πως ο ίδιος απέρριψε το ρόλο, αλλά όχι επειδή δεν τον ήθελε.
Ο δημοφιλής ηθοποιός -και ένας από τους καλύτερους της Βρετανίας- σε συνέντευξή του στην εκπομπή "BBC Hard Talk", αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και εξήγησε γιατί δεν πήρε το ρόλο.
Συγκεκριμένα, ο ΜακΚέλεν ανέφερε πως όταν τον κάλεσαν να τον ρωτήσουν εάν θα ενδιαφερόταν να παίξει στις ταινίες, δεν του είπαν για ποιο ρόλο αλλά ο ίδιος κατάλαβε σε τι αναφέρονταν. Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν μπορούσε να πάρει το ρόλο του (προηγούμενου) ηθοποιού, την ώρα που γνώριζε ότι ο τελευταίος δεν θα το ενέκρινε.
Ο ΜακΚέλεν ενδιαφερόταν για το ρόλο, αλλά φαίνεται πως θεωρούσε πως ο Ρίτσαρντ Χάρις δεν τον εκτιμούσε τόσο ως ηθοποιό. Ο Χάρις τον είχε αποκαλέσει παλαιότερα «λαμπρό από τεχνική άποψη, αλλά απαθή (ενν. που δεν βγάζει πάθος)».
Μάλιστα, ο ΜακΚέλεν τόνισε: «Μερικές φορές, όταν βλέπω πόστερς του Μάικλ Γκάμπον, του ηθοποιού που ενσάρκωσε εξαιρετικά τον Ντάμπλντορ, σκέφτομαι ότι είμαι εγώ...»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.