Πολιτικη & Οικονομια

Χρήστος Χωμενίδης για Μητσοτάκη: Είναι ο σύζυγος που βλαστημάς αλλά λες πού να τρέχω

Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και η προσδοκία για το ΠΑΣΟΚ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Χωμενίδης για Μητσοτάκη: Είναι ο σύζυγος που βλαστημάς αλλά λες πού να τρέχω
© EUROKINISSI

Χωμενίδης: Ο Μητσοτάκης είναι ο σύζυγος που βλαστημάς αλλά λες πού να τρέχω 

Με μια παρομοίωση από τη συζυγική ζωή περιέγραψε ο Χρήστος Χωμενίδης τη σχέση των ψηφοφόρων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στο Direct και στον Γιώργο Ευγενίδη. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στη σημερινή πολιτική σκηνή, στη Μεταπολίτευση και στη γοητεία που, κατά την εκτίμησή του, ασκεί η Ακροδεξιά σε μερίδα των νέων.

«Είναι σαν τον σύζυγο που τον βλαστημάς, αλλά λες “πού να τρέχω”», είπε για τον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ότι, εάν βρισκόταν στη θέση του, θα επέλεγε ως προεκλογικό τραγούδι το «Καμιά φορά λέω ν’ αλλάξω ουρανό».

Ο Xρήστος Χωμενίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «προσωποποιεί ό,τι απεχθάνομαι». Απορρίπτοντας τη συζήτηση περί πολιτικού rebranding, χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «το πρώτο κόμμα Τεχνητής Νοημοσύνης», υποστηρίζοντας ότι απουσιάζει το προσωπικό και ιστορικό βάθος που ο ίδιος αναζητά σε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Για τη δική του στάση απέναντι στις εκλογές, δήλωσε ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη. Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα.

Μεταξύ άλλων, ο Χωμενίδης εκτίμησε ότι λίγοι χαρισματικοί άνθρωποι κάτω των 50 ετών επιλέγουν σήμερα την πολιτική. Διαπίστωσε επίσης μετατόπιση του νεανικού ριζοσπαστισμού προς τα δεξιά, λέγοντας ότι η Ακροδεξιά έχει γίνει «της μόδας» ως πεδίο έκφρασής του.

Αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη, αντιπαρέβαλε τη γοητεία που θεωρεί ότι ασκεί σε ορισμένους νέους με εκείνη που ασκούσε ο Τσε Γκεβάρα στη δική του γενιά.

Υποστήριξε, πάντως, ότι η πολιτικοποίηση δεν έχει εξαφανιστεί από την ελληνική κοινωνία. Κατά την εκτίμησή του, οι πολίτες πολιτικοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2015 λόγω των συνθηκών και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν, στρέφοντας ξανά την προσοχή τους στην καθημερινότητα και την προσωπική ζωή.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε και στην προσωπική γνωριμία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη, θυμούμενος μια ολονύχτια συζήτησή τους σε μπαρ και περιγράφοντάς τον ως άνθρωπο ευγενικό και σεβαστικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες από τις καταστροφές που έχουν δημιουργήσει τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό σε κατοικίες στην Κυψέλη, μετά την έλλειψη δικλίδων ασφαλείας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Κυψέλη: Οι πολυκατοικίες του Σρέντιγκερ

Τώρα η ζημιά έγινε κι αυτός που την έκανε πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και η Πολιτεία πρέπει να δείξει ότι, ειδικά εκεί που έχει ευθύνες, δεν αντιδικεί με τους πολίτες αλλά ζητάει συγγνώμη και επανορθώνει.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY