Πολιτικη & Οικονομια

Στην Ξάνθη ο Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να παράγουν 15.000 drones ετησίως

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η ολοκλήρωση του εργοστασίου «309»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Ξάνθη ο Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να παράγουν 15.000 drones ετησίως
© Χ/NikosDendias

Οι Ένοπλες Δυνάμεις περνούν στη νέα εποχή. Με την ολοκλήρωση του εργοστασίου «309» τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η παραγωγική δυνατότητα θα αυξηθεί στα 15.000 drones τον χρόνο

«Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να παράγουν 5.000 drones ετησίως», τόνισε από την Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε τα εργοστάσια του στρατού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας στάθηκε ιδιαίτερα στην παραγωγή μη επανδρωμένων οχημάτων και drone, επισημαίνοντας τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως ανέφερε, οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν στο παρελθόν μόλις δύο drone στη διάθεσή τους, καθώς και 252 μη επανδρωμένα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής «επιπέδου Jumbo», όπως τόνισε με κάθε σεβασμό. Πλέον, τόνισε ο υπουργός, παράγονται 5.000 drone ετησίως για την κάλυψη των αναγκών τους.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του εργοστασίου «309» τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως ανέφερε ο υπουργός, η παραγωγική δυνατότητα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να παράγουν έως και 15.000 drone τον χρόνο.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «περνούν στη νέα εποχή», υπογραμμίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα συστήματα προσφέρουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες, τόσο στο πεδίο της παρατήρησης όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της προστασίας του προσωπικού. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μία από τις οκτώ μονάδες οπλισμένου σκυροδέματος που κατασκευάζονται με στόχο την προστασία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο σχεδιασμός εντάσσεται στον ευρύτερο μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με ορίζοντα το 2030.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη Διακρατική Συμφωνία, για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Η τουρκική αντίδραση στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» αποκαλύπτει ότι η αποτροπή χτίζεται με έργα και όχι με εθνικιστικές κορώνες

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» δεν αποτελεί μηχανισμό επιθετικής προβολής ισχύος, αλλά μηχανισμό ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας απέναντι σε μια πιθανή επίθεση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY