- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες Μπελέρη στην Επιτροπή «Ασπίδα για τη Δημοκρατία»
Στο επίκεντρο «η θαλάσσια ασφάλεια της ΕΕ και η αντιμετώπιση αθέμιτων επιρροών από τρίτες χώρες»
Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες Μπελέρη στην Επιτροπή «Ασπίδα για τη Δημοκρατία»
Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρη, στην τελική έκθεση της Ειδικής Επιτροπής «Ευρωπαϊκή Ασπίδα για τη Δημοκρατία» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία περιλαμβάνει πορίσματα και συστάσεις για την ενίσχυση της δημοκρατικής ανθεκτικότητας της ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «ο κ. Μπελέρης πέτυχε τη συμπερίληψη σαφών αναφορών για την παράνομη αλιεία, την εργαλειοποίηση μεταναστευτικών ροών και την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών μελών που πλέον θα αναγνωρίζονται ως μορφές υβριδικών απειλών δια θαλάσσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες. Η συγκεκριμένη προσθήκη ενισχύει την ανάγκη για ευρωπαϊκή εγρήγορση και συντονισμένη δράση στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας».
Παράλληλα, «ο ευρωβουλευτής ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των υπό ένταξη χωρών στη συλλογική δημοκρατική ανθεκτικότητα της ΕΕ».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζει ότι «οι χώρες που προσβλέπουν στην ευρωπαϊκή τους προοπτική δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν την Ένωση ως απλό πάροχο βοήθειας, αλλά οφείλουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι εταίροι, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και με απτά αποτελέσματα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Επίσης, ο κ. Μπελέρης επισημαίνει ότι «η αδυναμία ορισμένων υποψήφιων χωρών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη διαφθορά, την έλλειψη ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Το κενό αυτό -συνεχίζει-, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αντιευρωπαϊκά αφηγήματα, τα οποία μπορούν να εργαλειοποιηθούν από τρίτες χώρες».
Με την υπερψήφιση των σχετικών τροπολογιών, τα ζητήματα αυτά ενσωματώνονται στο κείμενο της έκθεσης και θα τεθούν προς ψήφιση στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο «η θαλάσσια ασφάλεια της ΕΕ και η αντιμετώπιση αθέμιτων επιρροών από τρίτες χώρες»
H πόλη απελευθερώθηκε πριν από 113 χρόνια, έπειτα από μακρά περίοδο υποδούλωσης που διήρκεσε πάνω από πέντε αιώνες
Η πολιτική ως αρραβώνας εξουσίας και η κάλπη της μνήμης
Έρχεται νέα αποκλιμάκωση σε βασικά προϊόντα τον Σεπτέμβριο
Όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
«Οι πανηγυρισμοί τελειώνουν εκεί που αρχίζει η αλήθεια»
Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς
«Μειώθηκε η λίστα αναμονής κατά 98%» σημείωσε ο υπουργός Υγείας
«Αυτό είναι ανανέωση; Θα τρελαθώ» σχολίασε η βουλεύτρια του ΚΚΕ
«Έχοντας κάψει και σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους, βγήκαν στις κάμερες και έκαναν τους ανήξερους»
Αυξάνονται οι μόνιμοι γιατροί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
«Προστατεύουμε τους εργαζόμενους, προστατεύουμε τις υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό» αναφέρει η Νίκη Κεραμέως
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Η νέα ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την ανεξάρτητη βουλεύτρια
Στο βίντεο, η Τσέλσι περιγράφει την εμπειρία της όταν ο μεγαλύτερος γιος της αρρώστησε
Με αφορμή την τοποθέτηση του για την κατεύθυνση του κόμματος
Tρικυμία στο κόμμα των Δημοκρατών
Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι ΑΝΤΙ-παράταξη
«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέα διχαστικά διλήμματα» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.