- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης από Βουδαπέστη: Στηρίζουμε την προσπάθεια της Ουγγαρίας να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ
Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ
«Ένας άνεμος αλλαγής πνέει από την Ουγγαρία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης
Τη δέσμευση της Ουγγαρίας να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ένταξή της στη ζώνη του ευρώ, χαιρέτισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέτερ Μαγιάρ και τον υπουργό Οικονομικών Άντρας Καρμάν.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι με την απόφασή της να ενταχθεί στο ευρώ «η Ουγγαρία μετακινείται από την περιφέρεια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης προς τον πυρήνα της ευρωπαϊκής λήψης αποφάσεων», σημειώνοντας πως αυτή η μετατόπιση αφορά όχι μόνο τη χώρα, αλλά και τη «νέα εποχή της ίδιας της Ευρώπης». Τόνισε ακόμη ότι η πορεία προς την υιοθέτηση του ευρώ είναι «απαιτητική, αλλά και βαθιά μετασχηματιστική», προσθέτοντας ότι το Eurogroup θα στηρίξει την ουγγρική πλευρά σε αυτή την προσπάθεια.
«Ένας άνεμος αλλαγής πνέει από την Ουγγαρία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.
Κατά τις συνομιλίες εξετάστηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι προκλήσεις για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι προοπτικές περαιτέρω οικονομικής σύγκλισης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η νέα ουγγρική κυβέρνηση επιδιώκει επαναπροσέγγιση με τον ευρωπαϊκό πυρήνα και έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα τη σταδιακή προετοιμασία της χώρας για ένταξη στην Ευρωζώνη. Ο κ. Πιερρακάκης, με την ιδιότητα του προέδρου του Eurogroup, εξέφρασε πολιτική στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουγγαρίας και διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να συμβάλει με τεχνογνωσία και καθοδήγηση στα επόμενα βήματα της σύγκλισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.