- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φοιτητικές εκλογές: Νέα σύγκρουση ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής για τη διαδικασία
Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο αναμένεται να ανακοινώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ της χώρας, με τις παρατάξεις να ανταλλάσσουν για ακόμη μία χρονιά καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία και τις συνθήκες διεξαγωγής της ψηφοφορίας σε σχολές και τμήματα.
Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία παρατάθηκε έως και τις 8 μ.μ. λόγω καθυστερημένης έναρξης. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατήγγειλε την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) για διάσπαση της εκλογικής διαδικασίας σε ορισμένα τμήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος αλλά και σε άλλα τμήματα ανά τη χώρα, η ΠΚΣ προχώρησε σε ξεχωριστή εκλογική διαδικασία, «αρνούμενη να αποδεχθεί το πραγματικό αποτέλεσμα στο οποίο συμφωνούν οι υπόλοιπες παρατάξεις».
Η ΔΑΠ ανέφερε ακόμη ότι στο Οικονομικό Τμήμα του ΕΚΠΑ η εκλογική διαδικασία διακόπηκε επανειλημμένα, αποδίδοντας την ευθύνη σε στελέχη της ΠΚΣ. Από την πλευρά της, η ΠΚΣ είχε καταγγείλει ήδη πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας πρακτικές υπονόμευσης της διαδικασίας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Σε σχετική ανακοίνωση υποστήριξε ότι στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ δεν επετράπη στους υποψηφίους της ΠΚΣ να συμμετάσχουν με ψηφοδέλτιο στον σύλλογο.
Παράλληλα, ανέφερε ότι σε φοιτητικούς συλλόγους σε Μυτιλήνη, Χίο, Καστοριά και Κοζάνη οι εφορευτικές επιτροπές αποτελούνταν αποκλειστικά από στελέχη της ΔΑΠ.
Η ΠΚΣ κατήγγειλε επίσης ότι σε ορισμένα τμήματα, όπως το Πολιτικής Επιστήμης και το Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποκλείστηκε από τις εφορευτικές επιτροπές.
Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, οι φοιτητικές παρατάξεις αναμένεται να ανακοινώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.