- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουρλιώτης στο Φόρουμ Δελφών: Δεσμεύσεις 500 εκατ. για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης αποκάλυψε εκτεταμένες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και παρεμβάσεις σε υποθέσεις τρομοκρατίας
Σημαντικά ευρήματα για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσίασε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μιλώντας στο Φόρουμ Δελφών.
Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, οι δεσμεύσεις που σχετίζονται με την υπόθεση ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι από τον έλεγχο περίπου 170.000 δηλώσεων πόθεν έσχες έχουν εντοπιστεί χιλιάδες παραβάσεις, με ποσά που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως και τις 500.000 ευρώ ανά άτομο. Συνολικά, οι δεσμεύσεις της Αρχής μέσα σε έναν χρόνο αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Αναφερόμενος σε ευρύτερες έρευνες, σημείωσε ότι δεκάδες πρόσωπα βρίσκονται υπό διερεύνηση για πιθανή εμπλοκή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, με σημαντικά ποσά να έχουν ήδη δεσμευτεί. Όπως εξήγησε, η λίστα των ελεγχόμενων προσώπων μεταβάλλεται συνεχώς, βάσει αποφάσεων της Αρχής, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εφαρμογή διεθνών κυρώσεων, τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για υποθέσεις που σχετίζονται με το Ιράν. Στην πρώτη περίπτωση, έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία προσώπων που συνδέονται με το ρωσικό καθεστώς, ενώ στη δεύτερη έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί φορτία προϊόντων διττής χρήσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς και περιουσιακά στοιχεία συνδεδεμένα με ιρανικά συμφέροντα.
Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης στάθηκε στο φαινόμενο των λεγόμενων «δηλώσεων λευκής κόλλας», όπου υπόχρεοι υποβάλλουν κενές δηλώσεις πόθεν έσχες. Όπως τόνισε, πρόκειται για πρακτική απόκρυψης εισοδημάτων, η οποία όμως εντοπίζεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αποκαλύπτοντας σημαντικά αδικαιολόγητα ποσά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.