- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γεωργιάδης απαντά σε Σαλμά: Τα voucher δεν είναι 2 δισ. αλλά 9 εκατ. ευρώ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Γεωργιάδης απαντά σε Σαλμά : Τα voucher δεν είναι 2 δισ αλλά 9 εκατ
Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις καταγγελίες του πρώην συναδέλφου του, Μάριος Σαλμάς, προαναγγέλλοντας την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.
Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Σαλμά ότι διακινεί «ψευδείς ισχυρισμούς», αναφερόμενος στην καταγγελία ότι διατέθηκαν 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης υπέρ ιδιωτικών κλινικών μέσω voucher.
Όπως υποστήριξε, το πραγματικό ποσό για τα voucher σε ιδιωτικές κλινικές ανέρχεται σε μόλις 9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του προγράμματος για τα απογευματινά χειρουργεία φτάνει τα 38 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ και 9 εκατ. ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ΦΠΑ.
«Βουλευτής 30 χρόνια και καθηγητής ιατρικής δεν ξέρει ότι ο ισχυρισμός του είναι ψευδής;» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται «εν γνώσει του» με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή του.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι οι καταγγελίες αναπαράγονται στα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας, όπως είπε, σκόπιμη βλάβη στο πρόσωπό του.
Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να μην το γνωρίζει, αλλά επιλέγει να λέει ψέματα για να με βλάψει».
Τι δήλωσε αρχικά ο Μάριος Σαλμάς
Υπενθυμίζεται πώς ο Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στο Κρήτη TV αναφέρθηκε σε «παράνομες δουλειές» εντός νοσοκομείων, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς προσλήψεις αλλά και αναθέσεις σε ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν περιορίζονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προειδοποιώντας πως «θα έρθουν και για την Υγεία».
«Ούτε το 5% των υποθέσεων διαφθοράς δεν έχει βγει στη φόρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται νέες αποκαλύψεις ενώ άφησε αιχμές και προς Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να απαντήσει», καθώς –όπως είπε– γνωρίζει εκ των έσω τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.