- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντόπουλος: Προαναγγέλλει μήνυση κατά του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Παράλληλα, προανήγγειλε προσφυγή σε διεθνή παρατηρητήρια του ΟΗΕ
Συνέντευξη Τύπου Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου: Προσφυγή για ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ΕνΔΕ προανήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος
Σε ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορο Σεβαστίδη προχωρά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, προαναγγέλλοντας ποινικές και πειθαρχικές ενέργειες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ως συνήγορος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας κατά του προέδρου της ΕνΔΕ, ενώ θα ζητήσει και την πειθαρχική του παραπομπή για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Παράλληλα, προανήγγειλε προσφυγή σε διεθνή παρατηρητήρια του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα κράτους δικαίου.
Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκαν αιχμές για συντονισμό του προέδρου της ΕνΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση» σε βάρος του ίδιου, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και συγγενών θυμάτων.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διαδικασία της δίκης για τα Τέμπη προβληματική, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η αρχή της δημοσιότητας και τίθενται περιορισμοί στη συμμετοχή και την ενημέρωση.
Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του Δημοσίου να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας, θέτοντας ερωτήματα για τον χρόνο της παρέμβασης και τη στάση που έχει τηρηθεί έως τώρα σε συναφείς υποθέσεις.
Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για σειρά παραβιάσεων αρχών του κράτους δικαίου κατά τη διεξαγωγή της δίκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων περιορισμούς στην πρόσβαση του κοινού και αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης. Εστίασε ιδιαίτερα στη διαχείριση του χώρου μετά το δυστύχημα, κάνοντας λόγο για ενέργειες που επηρέασαν την πορεία της έρευνας.
Η ίδια άσκησε κριτική και στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τη διαδικασία παραχώρησης της αίθουσας για τη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς πρακτικές.
Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών θυμάτων, με τους δύο δικηγόρους να τοποθετούνται συνολικά για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και τις θεσμικές διαστάσεις της υπόθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα διεθνή δίκτυα για την πρωτοβουλία της Αθήνας
Παράλληλα, προανήγγειλε προσφυγή σε διεθνή παρατηρητήρια του ΟΗΕ
Στα 66 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του γ' κύκλου - Αιτήσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Kαθώς η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον εισαγγελέα να ζητήσει από τον υπουργό να καταθέσει στοιχεία
Ζητούν «γρήγορο» και «διαρκές» τέλος του πολέμου
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μιλάει για τον τουρισμό, το περιβάλλον και τις προκλήσεις της γεωπολιτικής στην πρώτη γραμμή
Ενεργειακός σχεδιασμός - Ξεκινά γεώτρηση μετά από 50 χρόνια και σεισμικές έρευνες σύντομα
Οι εξυπηρετήσεις, οι μεταρρυθμίσεις και η στιγμή της κάλπης
Πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο και ποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφορά
Παρέμβαση για τα social στους ανήλικους - Όριο στο κέρδος η υγεία των παιδιών
Το χρονοδιάγραμμα, ο τρόπος εφαρμογής και οι κυρώσεις που εξετάζονται
Τα δύο πράγματα για τα οποία θα υποχρεώνονται οι πλατφόρμες
«Νομίζει ότι με ανέξοδες μαγκιές θα βγει η κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση» σημειώνει η Χαρ. Τρικούπη
Ποιοι επαγγελματίες βγαίνουν κερδισμένοι
«Όπου πηγαίνω πλέον μου λένε ότι τελικά είχα δίκιο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
«Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει στις επόμενες εθνικές εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αναπόφευκτες οι αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια
Η αγορά πετρελαίου έχει τους δικούς της νόμους
«Πρέπει να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.