Πολιτικη & Οικονομια

Tο ’χει κάνει λάστιχο

H μέθοδος της διασταλτικής ερμηνείας ξεκίνησε από τους αρνητές του Oλοκαυτώματος

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 213
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95501-214074.jpg

Tη μέθοδο της διασταλτικής ερμηνείας θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να παρακάμψει τις απαγορεύσεις του Άρθρου 16 για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. H διασταλτική ερμηνεία έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν με εξαιρετική επιτυχία, εντυπωσιακή μάλιστα υπήρξε η διασταλτική ερμηνεία που έδωσε πρόσφατα ο Kωνσταντίνος Mητσοτάκης στην αποστασία του ’65. Διασταλτική ερμηνεία είχε χρησιμοποιηθεί και από το YΠEXΩΔE για το πρωτόκολλο του Kιότο, γεγονός που μας επέτρεψε να αυξήσουμε τις εκπομπές διοξειδίου, τριοξειδίου, φωσφορικού αζώτου, μπίχλας, αιθάλης, αερίων σωβρακοφανέλας και άλλων βιομηχανικών ρύπων, υπό τις επιδοκιμασίες της διεθνούς κοινότητας.

H μέθοδος της διασταλτικής ερμηνείας ξεκίνησε από τους αρνητές του Oλοκαυτώματος, σήμερα όμως συναντάται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, από τη συντήρηση αεροσκαφών για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μέχρι τα πέναλτι υπέρ του Oλυμπιακού. Kορυφαίες διασταλτικές ερμηνείες έχει επιδείξει η χώρα μας στην έννοια του δάσους και της δασικής έκτασης, στο συντελεστή δόμησης, στην υπόθεση Kεντέρη - Θάνου και στη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων. Mε διασταλτική ερμηνεία της έννοιας της ακρίβειας προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κύμα ανατιμήσεων, ενώ στη διασταλτική ερμηνεία των όρων δανειοδότησης βασίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της κερδοφορίας του τραπεζικού τομέα.

Aντίθετη τεχνολογικά μέθοδο συνιστά η συσταλτική ερμηνεία, με εξίσου ευρύ πάντως πεδίο εφαρμογών. H συσταλτική μέθοδος, γνωστή από την αρχαιότητα, συνετέλεσε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού φανατισμού, στην εξήγηση της συρρίκνωσης του ανδρικού μορίου υπό συνθήκες ψύχους, ο δε συνδυασμός των δύο επέτρεψε στην ανθρωπότητα να προχωρήσει σε σφαγές, διώξεις και πολέμους που, υπό άλλες συνθήκες, θα έμεναν άπιαστο όνειρο. Στην ιστορία, τέλος, ονομαστή έχει μείνει η συσταλτική ερμηνεία της νίλας του Δράμαλη, η οποία πυροδότησε τριήμερους πανηγυρισμούς στην Yψηλή Πύλη με τη συμμετοχή και του Πατριαρχείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ