- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Δίκη για τα Τέμπη-Κωνσταντοπούλου: Στήθηκε ένα φιάσκο, καλώ τον Φλωρίδη να παραιτηθεί
«Η επιλογή της 1ης Απριλίου ως επόμενης διαδικασίας μοιάζει φάρσα», είπε
Δίκη για τα Τέμπη-Κωνσταντοπούλου: Στήθηκε ένα φιάσκο, καλώ τον Φλωρίδη να παραιτηθεί
Τη διακοπή της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών για την 1η Απριλίου, ζήτησε τελικά η πρόεδρος του Τριμελους Εφετείου Κακουργημάτων, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με την αίθουσα, που συγκέντρωσε την οργή τόσο των συγγενών των θυμάτών όσο και των δικηγόρων σχετικά με την χωρητικότητα και την ασφάλεια.
Μετ’ εμποδίων έγινε και η εκφώνηση των ονομάτων των 36 κατηγορουμένων, ενώ συνολικά τέσσερις φορές διακόπηκε η δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη από τις 9 το πρωί. Το μεσημέρι το αδιέξοδο φάνηκε να είναι πλήρες καθώς οι δικηγόροι ζήτησαν αναστολή της διαδικασίας μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος πάγος για τις συνθήκες στην αίθουσα του κτηρίου «Γαιόπολις» της Λάρισας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «συνθήκες ντροπής και τρώγλης» στην αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη και κάλεσε τον Χριστόφορο Σεβαστίδη και τον Γιώργο Φλωρίδη να παραιτηθούν. Παράλληλα, διερωτήθηκε «πού πήγαν τα χρήματα για την αίθουσα της δίκης;» και κατήγγειλε ότι κάποιοι ποντάρουν στη «συγκάλυψη και την αποσιώπηση της αλήθειας».
«Αυτό που ζήσαμε σήμερα αποτελεί την πλήρη απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια πραγματική δίκη για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά επιθυμεί πειθήνιους δικαστές, έτοιμους για όλα, να δικάσουν στο γόνατο, να δικάσουν χωρίς προϋποθέσεις, να εκφωνούν ονόματα κατηγορουμένων μέσα σε μία αίθουσα όπου λιποθυμούσαν συγγενείς θυμάτων και τραυματίες, επιζώντες και επιζώσες» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Δικαστές που δεν είχαν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό να πουν το αυτονόητο: ότι σε αυτή τη δίκη, όπου δεν χωρούσαν ούτε οι συγγενείς των θυμάτων, ούτε οι επιζώντες και οι επιζώσες, ούτε οι συνήγοροί τους, δεν μπορούσε να γίνει διαδικασία» πρόσθεσε.
«Ακούσαμε πολλά παχιά λόγια όλες τις τελευταίες μέρες. Από την κυβέρνηση, ότι έχει εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτή η δίκη. Από την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των δικαστών, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει μια δίκαιη δίκη. Το πρώτο πράγμα που είπε η πρόεδρος ξεκινώντας τη διαδικασία ήταν να μην βιντεοσκοπεί κανείς. Γιατί αυτή την ντροπή προφανώς θέλουν να την διεξαγάγουν στα κρυφά. Αθέατη.
»Εγώ σας προσκαλώ και σας καλώ, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Την επόμενη φορά να μη βγείτε έξω από την αίθουσα. Να παραμείνετε εκεί. Να καταδείξετε ποιες είναι οι συνθήκες στις οποίες επιθυμεί η κυβέρνηση να διεξαγάγει αυτή τη δίκη. Συνθήκες τρώγλης, συνθήκες βαρύτατης προσβολής της αξιοπρέπειας ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους, βαρύτατης προσβολής της αξιοπρέπειας και της αντοχής των επιζώντων και των επιζωσών που όλοι δοκιμάστηκαν, βαρύτατης προσβολής στο αίσθημα δικαίου» είπε.
Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη. «Η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών και αυτή η δίκη και οι άλλες δίκες δεν θα γίνουν με τους όρους του κυρίου Φλωρίδη. Δεν θα γίνουν με τους όρους του κυρίου Σεβαστίδη. Θα γίνουν με τους όρους της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη απαιτεί δημοσιότητα. Εμείς απαιτούμε την παρουσία των μέσων ενημέρωσης μέσα στη δικαστική αίθουσα, ούτε στιγμή να μην συνεχιστεί αυτή η προσβολή χωρίς να καταγράφεται».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν πρώτοι χρήματα
« Τελικά στη ΔΕΘ τίναξα την μπάνκα στον αέρα ή ήμουν τσιφούτης;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι λέει για το κόμμα Σαμαρά και τη δική του πολιτική επιστροφή
Γιατί καθυστερούν οι τελικές αποφάσεις
Tη θέση ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική τάση που οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη προς τα άκρα, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Έκτοτε όποτε στριμώχνω κάποιον, μου πετάνε και για τα νανογιλέκα για να με ακυρώσουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας
«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.