- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Ήταν όλα κοστολογημένα
«Δεν θα επιτρέψω στην πλάτη μου να παιχτούν τέτοια παιχνίδια»
Όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση υπεξαίρεσης
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των προγραμμάτων κατάρτισης για τα οποία ερευνάται.
Ο Γιάννης Παναγόπουλος υποστήριξε ότι δεν παραιτείται από τη ΓΣΕΕ και ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του όπως προβλέπεται. «Είμαι εκλεγμένος, η παρουσία μου δεν δυσχεραίνει την έρευνα, έχω την υποχρέωση να πάω την παράταξη στο συνέδριο. Είναι σαν να σκύβω σε όλους τους συκοφάντες που έστησαν την υπόθεση».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε προσφυγή στα ευρωπαϊκά και εθνικά δικαστήρια και σημείωσε ότι η υπόθεση είναι αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συγκρούσεων: «η μάχη γίνεται ανάμεσα σε κόμματα, ανάμεσα σε συμφέροντα και είναι τεράστια τα κονδύλια της κατάρτισης. Δεν θα επιτρέψω στην πλάτη μου να παιχτούν τέτοια παιχνίδια. Δεν λείπει ούτε μία ανάρτηση ούτε στα ελληνικά προγράμματα ούτε στα ευρωπαϊκά. Τα έψαξα εγώ και οι συνεργάτες μου».
Ο Γιάννης Παναγόπουλος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα
«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει ανάθεση πριν οι δαπάνες ελεγχθούν από διαπαραταξιακή επιτροπή», σημείωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος και είπε ότι η ΓΣΕΕ δεν υλοποιεί και δεν αναθέτει έργα κατάρτισης, καταγγέλλοντας «δολοφονία χαρακτήρα». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Σέβομαι τους δικαστικούς, ξέρω τις δυσκολίες στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης. Αλλά υπάρχουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις», είπε, θέτοντας ερωτήματα για την καθυστέρηση ενημέρωσης από τον αρμόδιο εισαγγελέα και την Αρχή υπό τον κ. Βουρλιώτη.
Επιπλέον, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχουν αυτά τα προγράμματα των 73 εκατ. ευρώ. Είναι ψεύδος και θα αποδειχθεί» και εξήγησε ότι ορισμένα προγράμματα απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ, ενώ μόνο ένα πρόγραμμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε. Από αυτά, τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν το εκπαιδευτικό επίδομα και η ΓΣΕΕ λάμβανε 3%. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ελέγχθηκε και βρέθηκε άψογο, σημειώνοντας απορροφητικότητα άνω του 15%, έναντι μέσου όρου 0,3%-0,5%.
Τέλος, ο Γιάννης Παναγόπουλος κατήγγειλε ότι του δεσμεύθηκε ακίνητο, το οποίο, όπως είπε, χαρακτηρίστηκε εσφαλμένα ως «εντός οικισμού». «Σας λέω είναι εκτός σχεδίου, με ισόγεια υπερυψωμένη οικία, εμβαδού 2.001 τ.μ. Να πάτε να το δείτε, θα δείτε πολλές τσουκνίδες και αγριόχορτα», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.