Πολιτικη & Οικονομια

Στη Λιέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών - Εικόνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ζητά ενοποίηση στην αγορά ενέργειας στη Σύνοδο Κορυφής, με στόχο χαμηλότερες τιμές και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά στη Σύνοδο Κορυφής ενοποίηση στην αγορά ενέργειας και μείωση γραφειοκρατίας © EPA/Olivier Hoslet

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ζητά ενοποίηση στην αγορά ενέργειας στη Σύνοδο Κορυφής, με στόχο χαμηλότερες τιμές και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας.

«Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της αν θέλει να υποστηρίξει το κοινωνικό της μοντέλο, να επενδύσει στην άμυνα και να θωρακιστεί απέναντι στην κλιματική κρίση. Αυτό είναι το κύριο αντικείμενο του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο κάστρο Alden Biesen.

«Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση έχοντας καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να μειωθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, να λειτουργήσει καλύτερα η Ενιαία Αγορά και η ανταγωνιστικότητα τελικά να μπορεί να προβεί προς όφελος και των επιχειρήσεων αλλά και των ευρωπαίων καταναλωτών», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Λιέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών
Στη Λιέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών © ΔΗΜΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Στη Λιέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών
Στη Λιέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών © ΔΗΜΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Και τόνισε: «Η ανταγωνιστικότητα από μόνη της είναι μια αρκετά αφηρημένη έννοια αν δε συνδυαστεί με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και κυρίως με καλύτερες και χαμηλότερες τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά για να αντιμετωπίσουμε την κρίση ακρίβειας. Αν δεν συμβούν αυτά, θα είναι δύσκολο να έχουμε και την κοινωνική στήριξη, η οποία είναι απαραίτητη σε κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν από εδώ και στο εξής.

Θα έχω την ευκαιρία να εστιάσω περισσότερο στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας. Είναι σαφές ότι σήμερα η αγορά ενέργειας στην ΕΕ δε λειτουργεί ικανοποιητικά. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, έτσι ώστε να έχουμε χαμηλότερες τιμές ενέργειας, ευρωπαϊκά και για τους ευρωπαίους καταναλωτές, αλλά και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY