Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: «Άγνοια και δημαγωγία» στο ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά

Tι αναφέρει το γραφείου του αντιπροέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε δέκα κυβερνητικές παρεμβάσεις από τα πακέτα Απριλίου και Σεπτεμβρίου που ενισχύουν το εισόδημα των πολιτών
Στις παρεμβάσεις που αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

«Άγνοια και δημαγωγία» καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ το γραφείο Τύπου του Κωστή Χατζηδάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σκληρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ έδωσε το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του Κωστή Χατζηδάκη γίνεται λόγος για «συνδυασμό άγνοιας και δημαγωγίας», απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζεται, οι απευθείας ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών παραμένουν στο ίδιο ύψος, ενώ ποσά που περισσεύουν λόγω του νέου συστήματος που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβληθούν νωρίς το 2026 σε πραγματικούς παραγωγούς.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το συνολικό ποσό που αφορά το 2025 ανέρχεται σε 3,82 δισ. ευρώ και είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2024, όταν είχε διαμορφωθεί στα 3,38 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε υψηλότερες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ, σε ενισχύσεις de minimis και σε δράσεις του «δεύτερου πυλώνα» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι όλα τα κονδύλια αφορούν τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη, θέτοντας το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ αποκηρύσσει πλέον δράσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Σε αιχμηρό τόνο, γίνεται αναφορά και στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις δικές του κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν, με το σχόλιο ότι «δεν αναγνωρίζουν καμία ευθύνη για τα χρόνια που κυβέρνησαν».

Η ανακοίνωση καταλήγει με πολιτική αιχμή, συνδέοντας –όπως αναφέρει– αυτές τις απόψεις με τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε με μισόλογα και σοφιστείες», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην απάντηση που εξέδωσε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «απέφυγε να απαντήσει στην αναλυτική ανακοίνωση μας, που αποδόμησε σημείο-σημείο το "success story" της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα» και ότι «ουσιαστικά ομολόγησε το ψεύδος του». «Προσπάθησε να εξαπατήσει, αλλά αποκαλύφθηκε», προσθέτει.

«Ας μην αγωνιά για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και ας αρχίσει να προβληματίζεται για τις επιδόσεις του κόμματος του, καθώς οι "λεβεντιές" της Νέας Δημοκρατίας και των "γαλάζιων ακρίδων" στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες από τον ελληνικό λαό», αναφέρει ακόμη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY