- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τις 228.000 έφτασαν οι διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» από τα ΑΕΙ
Παράταση δίνεται σε περίπου 35.000 φοιτητές, οι οποίοι έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους
Την επόμενη χρονιά, 2026, πρόκειται να διαγραφούν οι μη ενεργοί φοιτητές και φοιτήτριες των πενταετών προγραμμάτων σπουδών
Οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων ολοκλήρωσαν σήμερα τις διαγραφές και προώθησαν στη Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας τις λίστες με τα ονόματα των διαγραφέντων από τα μητρώα φοιτητών και φοιτητριών των τετραετών προγραμμάτων σπουδών. Σημειώνεται, ότι από τα συνολικά 423 πανεπιστημιακά Τμήματα, τετραετούς φοίτησης είναι τα 291.
Ο αριθμός των διαγραφών φτάνει μέχρι στιγμής τις 228.000. Ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, έχει διευκρινίσει ότι προς διαγραφή βαίνουν όσοι φοιτητές δεν έχουν λάβει την ευεργετική ρύθμιση που προβλέπει την ολοκλήρωση του 70% των συνόλου μαθημάτων και δύο επιτυχείς συμμετοχές στις πρόσφατες εξεταστικές περιόδους.
Την επόμενη χρονιά, 2026, πρόκειται να διαγραφούν οι μη ενεργοί φοιτητές και φοιτήτριες των πενταετών προγραμμάτων σπουδών και την μεθεπόμενη, των εξαετών – όσοι, δηλαδή, είχαν εισαχθεί αντίστοιχα το 2015 και 2016.
Υπενθυμίζεται, ότι επιπλέον παράταση φοίτησης δίνεται σε περίπου 35.000 φοιτητές, οι οποίοι έχουν επιδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Αναφορικά με τις διαγραφές, που δρομολογούνται ισχύουν τα ακόλουθα:
Από το αρχαιότερο Ίδρυμα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 86.000. Περίπου 30.000 διαγράφονται από το επίσης παλαιό Ίδρυμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 11.345 φοιτητές και φοιτήτριες. Περίπου 9.700 άτομα διαγράφονται από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διαγράφονται συνολικά 6.429 φοιτητές.
Σε παρόμοια επίπεδα διαγραφών κινούνται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με περίπου 17.000 διαγραφές - η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τα πρώην ΤΕΙ - και το Πανεπιστήμιο Πατρών με περίπου 18.000 διαγραφές. Λίγο περισσότερες, γύρω στις 22.000, αναμένονται οι διαγραφές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.