Πολιτικη & Οικονομια

Πρυτανεία: 5 αλλοδαποί + 10 Έλληνες στον εισαγγελέα

Καταληψίες: Ούτε καταστρέφουμε, ούτε φεύγουμε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93927-188925.JPG

15 συλλήψεις προέκυψαν από τις χτεσινοβραδινές 21 προσαγωγές της ΕΛΑΣ στα πέριξ της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου η κατάληψη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη για 16η μέρα, ενώ οι αντιεξουσιαστές δηλώνουν αποφασισμένοι, με ανακοινώσεις τους, να μείνουν κι άλλο μέσα.

Λεπτομερέστερα, 6 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ οι 15 που συνελήφθησαν –μεταξύ των οποίων κι ένας Πολωνός που καταζητείται από την Europol για υπόθεση ναρκωτικών, δύο Αλγερινοί και δύο Αφγανοί– θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πηγές του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι 21 προσαγωγές εντάσσονται σ’ ένα σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς να υπάρξει δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, γιατί το θέμα είναι αρμοδιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Από τη μεριά τους, οι καταληψίες –εκτός από το βίντεο μη καταστροφών που σήκωσαν– ανακοίνωσαν: «Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας». Μιλούν επίσης για ψέματα περί δήθεν καταστροφών, προπαγάνδα, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ασφυκτική περικύκλωση του χώρου, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο κτίριο και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των καταληψιών είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας), θέμα για το οποίο έχει κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ