- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Π. Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ) : Πόσα πρόστιμα για αισχροκέρδεια επιβλήθηκαν επί του τζίρου και πόσα εισπράχθηκαν;
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Σκληρή κριτική Δουδωνή στην κυβέρνηση για ακρίβεια, πρόστιμα αισχροκέρδειας και αποτελεσματικότητα της Αρχής Καταναλωτή
Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής, κατά την ακρόαση της Διοικήτριας της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θέτοντας καίρια ερωτήματα για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τη λειτουργία της νέας Αρχής.
Ερωτήματα Δουδωνή για την ακρίβεια και τα πρόστιμα αισχροκέρδειας
Ο κ. Δουδωνής άσκησε δριμεία κριτική στη συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια, σημειώνοντας ότι αρχικά «δεν υπήρχε», στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε «εισαγόμενη», ενώ ακολούθησε –όπως είπε– η «επιστολογραφία του Πρωθυπουργού» προς ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκαν τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία:
πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί επί του τζίρου των εταιρειών και, κυρίως, πόσα από αυτά έχουν πράγματι εισπραχθεί. Όπως τόνισε, «ακούγονται λόγια για πρόστιμα, αλλά όχι στοιχεία για πρόστιμα επί του τζίρου».
Κριτική στη νέα Αρχή και αιχμές για αποποίηση ευθυνών
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματος με τον τρόπο συγκρότησης της Αρχής, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να λειτουργεί ως μηχανισμός μεταφοράς πολιτικών ευθυνών από την εκτελεστική εξουσία. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το υπόμνημα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), το οποίο αμφισβητεί ότι η νέα δομή συνιστά ουσιαστική μεταρρυθμιστική παρέμβαση και κάνει λόγο για πολιτικές στοχεύσεις.
Παράλληλα, έθεσε ζήτημα για τη στήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων, επισημαίνοντας ότι, παρά την περιορισμένη πιστοποίησή τους, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση καμίας.
Κλείνοντας, ο κ. Δουδωνής ζήτησε δεσμεύσεις για την τακτική υποβολή εκθέσεων πεπραγμένων στη Βουλή, κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο παράδειγμα της Εθνικής Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία –όπως ανέφερε– δεν έχει καταθέσει ακόμη την προβλεπόμενη ετήσια έκθεση. Για τους λόγους αυτούς, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει σύμφωνη γνώμη για την προτεινόμενη διοίκηση της Αρχής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
«Πριν 2 ημέρες ήπια 2 ποτήρια κρασί» αναφέρει σε ανάρτησή του
Τι περιλαμβάνει η πρώτη πληρωμή
Μέχρι σήμερα η πληρωμή του
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης ως αυτοσκοπός
«Δοκιμασία ειλικρίνειας για όλα τα κόμματα» η ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Η προηγουμένη «ηχηρή» διαφοροποίηση ήταν με αφορμή την υπόθεση Ρούπου
Αποδίδει την ένταση της συμπεριφοράς της στον φόβο πολιτικού ανταγωνισμού
Tου αφαιρέθηκε το δίπλωμα και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 350 ευρώ
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.