- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χατζηδάκης προς Ανδρουλάκη για πρόωρες εκλογές: Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται δεκτά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης
Χατζηδάκης σε Ανδρουλάκη: Τα αιτήματα για εκλογές καμιά φορά γίνονται δεκτά
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κος Χατζηδάκης λαμβάνοντας τον λόγο προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες, χρησιμοποίησε μια παλαιότερη φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Σας άκουσα να ζητάτε εκλογές», απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Το είπατε λίγο πριν το Πάσχα και μου θυμίσατε την ιστορία με το αρνί που ζητά να έρθει νωρίτερα το Πάσχα. Εδώ είμαστε. Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά» είπε χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως το σχέδιο του κ. Ανδρουλάκη είναι «να κάνετε κυβέρνηση ηττημένων με Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου. Αυτά τα σενάρια κυκλοφορούσαν και στις εκλογές του 2023 και δεν πήγαν πολύ καλά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «δυσάρεστη υπόθεση» την εξέλιξη της έρευνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την διαβίβαση νέων δικογραφιών πρόσθεσε ωστόσο πρόσθεσε: «Οι δικογραφίες θα πρέπει να μελετηθούν για όλα τα πρόσωπα προσεκτικά και να βγάλουμε όλοι συμπεράσματα. Να σας θυμίσω ότι ειδικά για τις ασυλίες με πρωτοβουλία της ΝΔ στην αναθεώρηση άλλαξε το άρθρο 62 ώστε να είναι υποχρεωτική η άρση ασυλιών σε περίπτωση που βουλευτές ελέγχονται για πράξεις που δεν αφορούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα».
Ο υπουργός σημείωσε ότι η έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε από τις ελληνικές αρχές και στην πορεία ενεπλάκη η ευρωπαϊκή εισαγγελία ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ : «Εάν τάχα ίσχυαν όσα είπε ο Ανδρουλάκης για παρακράτος πως το παρακράτος επέτρεψε την έρευνα εναντίον του εαυτού του; Κάτι παραλείπεται σε όλο αυτό το εγχείρημα. Ήδη ένας δικός σας κουμπάρος κ. Ανδρουλάκη έχει προφυλακιστεί για το θέμα».
Απαντώντας ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα συγκυβερνήσει με την ΝΔ «αλλά θα γκρεμίσουμε το παρακράτος Μητσοτάκη. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ουδέποτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του θα είχαν δεχθεί αυτά που δέχεστε εσείς: διαφθορά, ατιμωρησία και παρακρατικές πρακτικές. Γι αυτό και εμείς θα είμαστε η δημοκρατική παράταξη και εσείς οι ηττημένοι των εκλογών».
Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε ζητήσει εκλογές στο τέλος της ομιλίας του. «Εκλογές να τελειώνουμε. Να φυσήξει άνεμος αλλαγής, σεβασμός δικαιωμάτων», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι σκοποί και οι αρχές του Χάρτη βρίσκονται υπό βαθιά πίεση», τόνισε ο Γκουτέρες
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν καθαριστεί και βαφτεί όλοι οι σταθμοί
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Τι είδαμε στην ιδρυτική εκδήλωση με φόντο την Ακρόπολη: Το ακροατήριο κι ένα ακρωνύμιο που έπιασε τους περισσότερους απροετοίμαστους
Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το νέο κόμμα
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν εντός της ημέρας
Σε απόγνωση οι οδηγοί, συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τα καύσιμα
Όσα είπε το στέλεχος του νέου κόμματος για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.