- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με 15μελή από το Λασίθι και νέους του Athens Democracy Forum
Με εκπροσώπους μαθητικών κοινοτήτων συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας
Οι νέοι υπογράμμισαν ότι ο εξτρεμισμός δεν εμφανίζεται αιφνιδιαστικά, αλλά οικοδομείται σταδιακά μέσα από την ανοχή στην επιθετική ρητορική
Με εκπροσώπους μαθητικών κοινοτήτων και νέους που συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο διάλογο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δύο διαδοχικές συζητήσεις με κοινό παρονομαστή την ανάγκη ουσιαστικής ακρόασης της νέας γενιάς.
Στην πρώτη συνάντηση, η Σοφία Ζαχαράκη κάθισε στο ίδιο τραπέζι με όλα τα 15μελή από τον Δήμο Λασιθίου. Οι μαθητές μετέφεραν με αμεσότητα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα στο σχολείο, τις συνθήκες μάθησης και τη λειτουργία των μαθητικών οργάνων. Η συζήτηση κινήθηκε σε πρακτικό επίπεδο, με συγκεκριμένα παραδείγματα από τη σχολική εμπειρία και καταγραφή παρατηρήσεων από την πλευρά του Υπουργείου.
Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με 25 νέους από το Athens Democracy Forum, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τον δημόσιο λόγο, αλλά διαπερνά και τις σχολικές κοινότητες, ιδίως μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος, όπου η πόλωση, η τοξικότητα και η μισαλλοδοξία τείνουν να κανονικοποιούνται.
Οι νέοι υπογράμμισαν ότι ο εξτρεμισμός δεν εμφανίζεται αιφνιδιαστικά, αλλά οικοδομείται σταδιακά μέσα από την ανοχή στην επιθετική ρητορική, τη διάδοση στερεοτύπων και την εξοικείωση με λόγο μίσους. Κοινό τους αίτημα ήταν πολιτικές που υπερβαίνουν τις διακηρύξεις και διασφαλίζουν πραγματικό χώρο συμμετοχής των μαθητών στη διαμόρφωση λύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις πολιτικές και εκπαιδευτικές δράσεις που ήδη υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στην ενίσχυση της δημοκρατικής παιδείας, την πρόληψη της σχολικής βίας, την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής υπευθυνότητας. Όπως σημείωσε, στόχος είναι οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και συνέχεια εντός της σχολικής κοινότητας.
Πηγές του Υπουργείου επισημαίνουν ότι η συστηματική επαφή με μαθητές και νέους αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής ηγεσίας, με στόχο τη μετατροπή των προτάσεων σε εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες. Το μήνυμα των συναντήσεων ήταν σαφές: η συμμετοχή της νεολαίας ζητείται ουσιαστική και όχι τυπική, ενώ η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού περνά αναπόσπαστα μέσα από την παιδεία, την πρόληψη και τη δημοκρατική κουλτούρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tου αφαιρέθηκε το δίπλωμα και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 350 ευρώ
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικής
Με εκπροσώπους μαθητικών κοινοτήτων συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας
Yποστηρίζοντας ότι οι νόμιμοι αγρότες δεν μπορούν να μπαίνουν σε κίνδυνο
Θεσμική ανακοίνωση μετά από την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής
Αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη, ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει μήνυση
Ιστορική μέρα για το Πολεμίκο Ναυτικό
Τρόπος υπολογισμού και πότε θα πιστωθεί το ποσό
Ο υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει «χυδαία και αναιτιολόγητη επίθεση» προς τη σύζυγό του από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
«Ο Τσίπρας μπορεί να είναι και η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ»
Τι φταίει και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής τσακώνεται κάθε μέρα
Πρωθυπουργικές αναφορές σε Ουκρανία, πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ΚΑΠ και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα «Κίμων»
«Αφήνει ανέγγιχτες τις απαιτήσεις των funds» - Κοινή δήλωση Μιλένας Αποστολάκη και Δημήτρη Σπυράκου
Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών δίνει έως 36.000 ευρώ για να επιστρέψουν ακίνητα στην αγορά
Τι περιλαμβάνει για «κούρεμα» και σταθερό επιτόκιο
«Μου έστειλε δύο – τρία μηνύματα απολογητικά, αλλά και αυτά τα έσβησε μετά» είπε ο δημοσιογράφος
«Έχετε δικό σας τεκμήριο αναξιοπιστίας»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ
Ένα χρονικό που έκλεισε στο Στρασβούργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.