- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τέμπη: Δεκτή η παράσταση συγγενών θυμάτων - Αναβολή δίκης για 3 Μαρτίου 2026
Ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου
Το δικαστήριο ενέκρινε την παράσταση των συγγενών των θυμάτων, αλλά ανέβαλε τη δίκη για το 2026
Δεκτή έκανε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο την παράσταση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στη δίκη των δύο ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το πόρισμα που συνέταξαν για την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ.
«Το δικαστήριο απορρίπτει τις αντιρρήσεις και δέχεται την παράσταση» είπε ο πρόεδρος ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι η δίκη αναβάλλεται προκείμενου να κληθεί και να παρασταθεί προς Υποστήριξη της Κατηγορίας το Δημόσιο. «Από τη στιγμή που έλασσον δεν μπορεί να μην παρασταθεί για το μείζον» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου.
Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, κρίνοντας ότι «δεν προκύπτει άμεση ζημία των συγγενών» από τις ενέργειες των δύο ελεγκτών. Όπως είπε «δεν είναι αντικείμενο της δίκης η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου» συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν κρίσιμο για την κύρια υπόθεση και για αυτό αναζήτησε το πόρισμα των δύο ελεγκτών ο ανακριτής ώστε να διερευνήσει αν η καθυστέρηση εκτέλεσης της 717 συνδέεται με το δυστύχημα. «Δεν είναι αντικείμενο της παρούσας δίκης η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου» είπε η εισαγγελέας η οποία τόνισε ότι στην υπόθεση των δύο ελεγκτών «παθόν είναι το Δημόσιο».
Η πλευρά των συγγενών στις δευτερολογίες των εκπροσώπων της, αντέτεινε: «Καλείστε κύριε πρόεδρε να αντιμετωπίσετε το εξής παράδοξο: Να αποβάλλετε εμάς, άμεσα ζημιωθέντες, από αυτά τα έδρανα και να έχετε στα έδρανα της υπεράσπισης το Δημόσιο».
Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στην δευτερολογία του, επανέλαβε ότι δεν έχει σχέση η δίκη των ελεγκτών με τον πόνο για τις απώλειες τους.
Η τοποθέτηση του συνηγόρου των κατηγορουμένων προκάλεσε αντιδράσεις στην πλευρά των συγγενών.
Ο συνήγορος είπε ότι «το Δημόσιο έκανε στάθμιση συμφερόντων. Δεν αποδόθηκε πειθαρχική ευθύνη στους δύο ελεγκτές και επομένως μπορούσε η Αρχή να ζητήσει να εκπροσωπηθούν από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους».
Κατά τη διάρκεια των δευτερολογιών των συνηγόρων, ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, που έχασε την μητέρα του στα Τέμπη, εκνευρίστηκε με την τοποθέτηση του συνηγόρου των κατηγορουμένων, φωνάζοντας «ντροπή σας. Πήρα την μάνα μου διαμελισμένη και μιλάς έτσι; Αντί να κοιτάς χαμηλά;».
Ο πρόεδρος ζήτησε να βγει εκτός δικαστικής αίθουσας γιατί «εδώ διεξάγεται δίκη». «Να τη χαίρεστε!» σχολίασε ο Αντώνης Ψαρόπουλος που ακολούθησε τον κ. Ελευθεριάδη εκτός της δικαστικής αίθουσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.