- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,7% η ΝΔ – Μεγάλο προβάδισμα από ΠΑΣΟΚ, χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Εννιακομματική βουλή με Κασσελάκη και Βαρουφάκη
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,7% η ΝΔ – Μεγάλο προβάδισμα από ΠΑΣΟΚ, χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega καταγράφει σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έντονη κινητικότητα γύρω από τα σενάρια για τα «κόμματα Τσίπρα» και «Σαμαρά».
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει άνοδο μισής μονάδας από την δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου και φτάνει στο 28,7% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν μία μονάδα και περιορίζεται στο 12,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 4,9%, ενώ το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 10% και η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί πολύ κοντά με 9,9%, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραμένει η δημοφιλέστερη πολιτικός αρχηγός με ποσοστό αποδοχής 39%.
Η δημοσκόπηση δείχνει εννιακομματική Βουλή, με το Κίνημα Δημοκρατίας και το ΜέΡΑ25 να περνούν οριακά το όριο του 3%, ενώ η Νίκη μένει εκτός, αν και κερδίζει σχεδόν μία μονάδα.
Προσωπικότητες και νέα κόμματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί διαφορά 19 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αυθόρμητες αναφορές στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα (5%), παρότι δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πολιτικό φορέα. Το υποθετικό «κόμμα Τσίπρα» καταγράφει πιθανότητα ψήφου 24%, ενώ το «κόμμα Σαμαρά» συγκεντρώνει 12%, με τον σκληρό του πυρήνα να περιορίζεται στο 3%.
Διχασμός για τις εκλογές – Άνοδος Τραμπ στην Ελλάδα
Το 49% των ερωτηθέντων ζητά πρόωρες εκλογές, ενώ το 48% επιθυμεί να ολοκληρωθεί η τετραετία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κοινωνία παραμένουν η ακρίβεια και η οικονομία, με την κρίση θεσμών και τη διαφθορά να εμφανίζουν ανοδική τάση.
Αξιοσημείωτο εύρημα της δημοσκόπησης είναι η άνοδος 11 μονάδων στις θετικές γνώμες για τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα, γεγονός που αποδίδεται στη συμφωνία για τη Γάζα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για 12 μήνες με εξ αποστάσεως εργασία
«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τα ΑΤΜ, τις απολύσεις και τα λουκέτα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.