- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η απάντηση Πλεύρη στο σχόλιο Τραμπ ότι το 54% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί
Τι δήλωσε για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
Πλεύρης: Υψηλότερη η εγκληματικότητα στους αλλοδαπούς από τους Έλληνες - Επιστροφή ή φυλάκιση το δόγμα μας για τους παράνομους
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις προσφυγικές ροές, την τουρκική στάση αλλά και την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι.
Αναφερόμενος στη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι το 54% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: «Όταν έλεγα τα ίδια κι εγώ, με αποκαλούσαν ρατσιστή. Είναι όμως γεγονός ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στους μετανάστες είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων».
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «το τελευταίο οκτάμηνο, έφτασαν στη χώρα μας περίπου 28.000 μετανάστες με τους 12-13 χιλιάδες να φτάνουν στην Κρήτη. Είναι πλέον φανερό ότι ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι μεταναστευτικές ροές μειώνονται, ισχύει το αντίθετο με αυτούς που ξεκινάνε από τη Λιβύη».
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι στην Ευρώπη αυξάνονται οι φωνές για πιο ενεργή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το δόγμα πλέον στη χώρα μας για την παράνομη μετανάστευση είναι επιστροφή ή φυλάκιση».
Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί όσοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, όπως μετανάστες από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και «το 30% από αυτούς εξέφρασε το ενδιαφέρον για οικειοθελή επιστροφή στις χώρες τους».
Για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Υπουργός παρατήρησε ότι «μας κατηγορούν ότι η πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία είναι ενδοτική. Η ενόχληση όμως της Τουρκίας από την ενεργή εξωτερική πολιτική που ασκούμε είναι εμφανής κι αυτό οδήγησε στην ακύρωση του ραντεβού. Αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά».
Τέλος, για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, που συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών, δήλωσε: «Οτιδήποτε έχει σχέση με την τραγωδία των Τεμπών και τα αιτήματα των οικογενειών των θυμάτων, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Δεν νομίζω όμως ότι οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να γίνεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο είναι ένα μνημείο, ένα κενοτάφιο για όσους έχουν χάσει τη ζωή τους για την πατρίδα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.