- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Μπελέρης: «Τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και ΕΕ δεν πρέπει να αμφισβητούνται»
«Να αποδείξουμε ότι η Ένωση δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Φρ. Μπελέρης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Να αποδείξουμε ότι η Ένωση μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία – Τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Ε.Ε. δεν πρέπει να αμφισβητούνται»
Το πρόσφατο ανησυχητικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Θρακικό Πέλαγος ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Φρέντης Μπελέρης με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Εκεί, Έλληνες αλιείς δέχθηκαν απειλές, απόπειρες εμβολισμού, ακόμη και πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά σκάφη», τόνισε εμφατικά.
Ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται απλώς για μια απαράδεκτη πράξη εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους της θάλασσας. Πρόκειται για ανοιχτή και επικίνδυνη πρόκληση απέναντι στην ασφάλεια και τη νομιμότητα στα θαλάσσια σύνορα της Ένωσης. Η παρουσία των Ελλήνων ψαράδων στο Αιγαίο δεν είναι απλώς μια επαγγελματική δραστηριότητα». Και συνέχισε, λέγοντας πως «είναι πράξη καθημερινής υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Είναι θεμέλιο ζωής και συνοχής για τις παραμεθόριες περιοχές μας».
«Ως Ευρώπη λοιπόν, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα, οφείλουμε έμπρακτα να δείξουμε σε όλους ότι η Ένωση μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία. Τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά τα σύνορα ούτε απειλούνται, ούτε αμφισβητούνται», κατέληξε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στον άξονα Πτολεμαΐδας - Ξινό Νερό το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό έργο για την περιοχή»
Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι
H ενημέρωση των κληρονόμων θα είναι άμεση
Νέα ανατροπή για τους δικαιούχους
Ο κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά στην ATHENS VOICE
Πότε μπαίνουν τα χρήματα
«Για κάλπικες υποσχέσεις και λεφτόδεντρα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το πολιτικό σκηνικό μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Ποια είναι τα ποσά της επιστροφής
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Από τη ρητορική κατά των ελίτ στις ασαφείς οικονομικές εξαγγελίες
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.