- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πλεύρης από Ρόδο: «Τα νησιά μας δεν θα πάρουν ποτέ παραπάνω όγκο από ροές που έρχονται»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία δομής στη Ρόδο
Περιοδεία στα νησιά που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές ροές, από τον υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη
Επίσκεψη στη Ρόδο και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές ροές.
Ο κ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου που παρατηρείται κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον σχεδιασμό του υπουργείου για τη δημιουργία δομής στη Ρόδο:
«Βούληση από τη δική μας πλευρά, του υπουργείου Μετανάστευσης, δεν υπάρχει, με την έννοια ότι οι πληρότητες που υπάρχουν στα άλλα νησιά επαρκούν. Το θέμα είναι να γίνεται προσωρινά μία διαχείριση μέχρι να γίνει γρήγορα η μεταγωγή, που αυτό είναι θέμα άλλων υπουργείων. Εμείς θεωρούμε ότι οι δομές που υπάρχουν στην περιφέρεια επαρκούν και ξεκαθαρίζουμε ότι τα νησιά μας δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω όγκο από ροές που έρχονται.
Είχε ακουστεί κατά καιρούς, ενδεχομένως, ότι θα υπάρξει μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη σε κενές δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει. Τα συγκεκριμένα νησιά έχουν πληγεί πάρα πολύ και δεν θα πάρουν ποτέ παραπάνω μεταναστευτικές ροές από αυτές που έρχονται απευθείας».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε έναν σχεδιασμό γι' αυτό έχουμε επιλέξει να μειώσουμε πάρα πολύ την πληρότητα τόσο στην Κω όσο και στη Λέρο, για να είμαστε προετοιμασμένοι σε οποιαδήποτε πίεση τυχόν υπάρξει το επόμενο διάστημα και να υπάρχουν θέσεις στις συγκεκριμένες δομές, ώστε να γίνεται γρήγορα η μεταφορά και σε καμία περίπτωση να μην πλήττεται ο κοινωνικός ιστός των νησιών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο myΘέρμανση
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.