- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδ. Γεωργιάδης: Το 75% των ασθενών ικανοποιημένο από την περίθαλψη -Το ΕΣΥ δεν είναι ερείπιο
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Άδ. Γεωργιάδης: Το 75% των ασθενών ικανοποιημένο από την περίθαλψη -Το ΕΣΥ δεν είναι ερείπιο
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε μέσω ανάρτησης, τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τα οποία βασίζονται σε απαντήσεις περίπου 5.000 ασθενών, που έλαβαν εξιτήριο από 93 νοσοκομεία.
Σε μία εκτενή ανάρτησή του στο Χ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα αποτελέσματα της εφημερίδας «Καθημερινή», δίνοντας έμφαση στα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναλυτική η ανάρτηση του Άδ. Γεωργιάδη για το ΕΣΥ
Σήμερα η εφημερίδα @Kathimerini_gr παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα από περίπου 5.000 ασθενείς, που έλαβαν εξιτήριο από 93 διαφορετικά Νοσοκομεία, που απάντησαν ήδη στις ερωτήσεις για την αξιολόγηση του ΕΣΥ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Πάντα πίστευα, ότι η εικόνα που, οι συνεχείς συνδικαλιστικές φασαρίες, σε συνδυασμό με την υπερπροβολή από τα ΜΜΕ κάποιων μεμονωμένων ατυχών περιστατικών ή πραγματικών προβλημάτων, καλλιεργεί, ότι αδικεί το ΕΣΥ. Σήμερα πέραν από όλους αυτούς όμως, χάρη στην πρωτοβουλία μας, απέκτησαν επιτέλους φωνή και οι ίδιοι οι ασθενείς, οι λήπτες των υπηρεσιών Υγείας του συστήματος και η φωνή τους είναι βροντερή:
👉 Το 75% των ασθενών δηλώνει ικανοποιημένο από την περίθαλψη που έλαβε. Το 93% βρήκε ολες τις ιατρικές ειδικότητες που χρειάστηκε.
👉 Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αναγνωρίζονται για την ευγένεια, τον σεβασμό και την επαγγελματικότητά τους.
👉 Τα χειρουργεία λειτουργούν με τάξη, ο εξοπλισμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες, η καθαριότητα αγγίζει το 90%.
Ασφαλώς υπάρχουν δυσκολίες (όπως πχ η έλλειψη νοσηλευτών). Ασφαλώς χρειάζονται βελτιώσεις. Αλλά η εικόνα είναι ξεκάθαρη: το ΕΣΥ δεν είναι “ερείπιο”, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που βελτιώνεται και αντέχει.
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση αντικειμενικά έχει αποδείξει ότι επενδύει συστηματικά στην Υγεία, στηρίζει τους ανθρώπους της και δίνει λύσεις εκεί που για χρόνια επικρατούσε αδράνεια. Αυτό είναι που ενοχλεί όσους έμαθαν μόνο στη μιζέρια: ότι τα νοσοκομεία μας αλλάζουν, γίνονται πιο ανθρώπινα και πιο αποτελεσματικά.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δεσμεύθηκα για μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Το ΕΣΥ είχε φθάσει σε ένα οριακό σημείο και είναι βέβαιον ότι χρειαζόταν μιά επανεκκίνηση.
Μέσα σε 1,5 χρόνο έχουμε ήδη υλοποιήσει πολλές από αυτές. Ενδεικτικά αναφέρω την δυνατότητα παράλληλης άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ, την εθελοντική τους παραμονή και μετά τα 67 έτη, οικονομικά αλλά και θεσμικά κίνητρα για να επιλέγουν τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, απογευματινά χειρουργεία κλπ όλα αυτά τα συζητάγαμε δεκαετίες, οι Υπουργοί και οι Κυβερνήσεις άλλαζαν αλλά αυτά δεν υλοποιούνταν. Τώρα έγιναν όλα! Παράλληλα με την αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ υλοποιούμε τρία τεράστια έργα.
Πρώτον την πλήρη κτηριολογική ανακαίνιση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας μας με νέα ΤΕΠ, νέα Χειρουργεία, νέες κλινικές, νέους χώρους παντού. Το έργο αυτό συμπληρώνεται με αγορά νέου απολύτως σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
Δεύτερον με το Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης» για πρώτη φορά ελέγχουμε το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού για διάφορες ασθένειες και παράλληλα σώζουμε ζωές.
Τρίτον με τα ψηφιακά εργαλεία που φτιάξαμε (εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών, κεντρικό σύστημα προμηθειών κλπ) εξελίσσουμε το Ελληνικό σύστημα στην πρωτοπορία της ΕΕ. Από ουραγοί που ήμασταν συνήθως, πλέον είμαστε πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές.
Ενώ τα κάνουμε όλα αυτά παράλληλα έχουμε διπλασιάσει του ετήσιους πόρους για το ΕΣΥ και λαμβάνουμε σταθερά την μερίδα του λέοντος από το ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων του Ελληνικού Κράτους. Κατόπιν όλων αυτών των δράσεων που κοστίζουν δις €, οι κατηγορίες των αντιπάλων μας ότι θέλουμε να «ξεπουλήσουμε» το ΕΣΥ στους ιδιώτες αποδεικνύεται παντελώς γελοίο.
Ακούστε λοιπόν την φωνή των ασθενών μας που υπερασπίζονται και ευχαριστούν το ΕΣΥ και ας δουλέψουμε όλοι μας για να το κάνουμε καλύτερο και όχι για πολιτικούς σκοπούς να το απαξιώνουμε
Σήμερα η εφημερίδα @Kathimerini_gr παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα από περίπου 5.000 ασθενείς, που έλαβαν εξιτήριο από 93 διαφορετικά Νοσοκομεία, που απάντησαν ήδη στις ερωτήσεις για την αξιολόγηση του ΕΣΥ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 17, 2025
Πάντα πίστευα, ότι η εικόνα που, οι… pic.twitter.com/xksRQUESfm
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.