- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προκαταρκτική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις επιδοτήσεις της Καλλιόπης Σεμερτζίδου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι υποστηρίζει η πολιτεύτρια της ΝΔ
Εξελίξεις στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας έδωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας βάσει του οποίου η Καλλιόπη Σεμερτζίδου και μέλη της οικογένειάς της έλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοτήσεις, 2,5 εκ. ευρώ από το 2019-2024.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα περιμένει και το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που έκανε έρευνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και πήρε στοιχεία για περίπου δέκα πρόσωπα που φέρονται να έλαβαν επιδοτήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Τι υποστηρίζει η πολιτεύτρια της ΝΔ Καλλιόπη Σεμερτζίδου για τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε δηλώσεις της στον Ant1, η Καλλιόπη Σεμερτζίδου υποστήριξε ότι «μέχρι και σήμερα δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς από καμία Αρχή, ούτε εμάς ούτε την οικογένειά μας. Δεν εμπλεκόμαστε σε καμία από αυτές τις υποθέσεις και τις κατηγορίες που μας προσάπτουν τις τελευταίες ημέρες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εν λόγω πληροφορίες από τις δημοσιεύσεις είναι απολύτως ψευδείς και δεν έχουν καμία σχέση με εμάς».
«Η οικογένεια του Χρήστου είναι τρίτης γενιάς κτηνοτρόφοι και αποτελεί μία από τις πιο παραγωγικές οικογένειες στην περιοχή, με μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα. Ως αγροκτηνοτροφική οικογένεια, που δραστηριοποιείται με το συγκεκριμένο επάγγελμα ως κύριο βιοποριστικό μέσο, έχουμε λάβει τις νόμιμες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που μας αναλογούν. Τη Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη», είπε η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, σχετικά με τα δημοσιεύματα για τη φερόμενη εμπλοκή προσώπων του περιβάλλοντός της στο σκάνδαλο.
Στις 5 Αυγούστου, η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, με την επιστολή της, παραιτήθηκε από τη θέση της Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ αλλά παραμένει μέλος στο κόμμα, δηλώνοντας παράλληλα ότι «δεν είμαστε εμπλεκόμενοι σε καμία υπόθεση που ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.