- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
CEO Euronext: Στόχος μας να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών το βασικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Εντυπωσιακή η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον ίδιο
CEO Euronext: Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών το βασικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Στόχος της Euronext είναι να καταστήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών το βασικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η συναλλαγή (η εξαγορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα) αναμένεται να είναι προστιθέμενης αξίας για τα κέρδη ήδη από το πρώτο έτος, σύμφωνα με τον CEO της Euronext, Στεφάν Μπουνιά.
Χθες (31.7) το απόγευμα, ο κ. Μπουνιά είχε μια συνομιλία με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της Euronext. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του αλλά και των ερωτήσεων που ακολούθησαν, αφιερώθηκε στην εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η πρόταση για την οποία είχε ανακοινωθεί το πρωί της ίδιας ημέρας.
Παράλληλα, ο κ. Μπουνιά δήλωσε ότι η απόφαση για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας «αποτελεί μια συναλλαγή που ενισχύει καθοριστικά την Euronext, αναβαθμίζει τις στρατηγικές προοπτικές μας και ανοίγει νέους δρόμους για μελλοντική ανάπτυξη». Ταυτόχρονα, είπε, προσφέρει ουσιαστικά και διαρκή οφέλη στην ελληνική αγορά, «η οποία θα ενταχθεί ακόμη πιο δυναμικά στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ροές κεφαλαίων».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο επικεφαλής της Euronext αναφέρθηκε πολλές φορές στην εντυπωσιακή, όπως την χαρακτήρισε, πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, ενώ αποκάλυψε ότι «η Euronext στοχεύει να καταστήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών το βασικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Μεταξύ 2020 και 2024, τα καθαρά έσοδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αυξήθηκαν άνω του 70%
Όπως επεσήμανε συγκεκριμένα ο κ. Boujnah, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελήθηκε από ένα ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον, χάρη στην συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ 2020 και 2024, τα καθαρά έσοδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αυξήθηκαν άνω του 70%, στα 52 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA τριπλασιάστηκαν στα 23,7 εκατ. ευρώ».
Προσέθεσε δε, ότι «η ελληνική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να ενισχύει σημαντικά τη δραστηριότητα του Χρηματιστηρίου, υποστηρίζοντας τη διαρκή διαφάνεια στην αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και αυξάνοντας τη διεθνή ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Euronext είπε στους δημοσιογράφους ότι «με την ένταξη της ATHEX στη μεγαλύτερη δεξαμενή ρευστότητας της Ευρώπης, οι Έλληνες εκδότες και επενδυτές θα αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερη ορατότητα και πρόσβαση. Παράλληλα, η ATHEX θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο εισαγωγών, δημιουργώντας βιώσιμα οφέλη για τον όγκο συναλλαγών».
Και δήλωσε βέβαιος ότι «η συναλλαγή αναμένεται να είναι προστιθέμενης αξίας για τα κέρδη ήδη από το πρώτο έτος, μετά την υλοποίηση των αρχικών συνεργειών. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ετήσιες ταμειακές συνέργειες ύψους 12 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2028, με έξοδα αναδιάρθρωσης περίπου 25 εκατ. ευρώ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.