- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μιχαηλίδου: 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους για επιμόρφωση στη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας
Τι είπε για το στεγαστικό
Μιχαηλίδου: 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους για επιμόρφωση στη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας
«Αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε δράσεις ευρείας κοινωνικής πολιτικής. Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης Εργαζομένων Επιχειρήσεων σε θέματα Διαφορετικότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων στο Χώρο Εργασίας, ξεκινά αυτήν την εβδομάδα. Ογδόντα χιλιάδες εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση 100 ευρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής τους σε ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση τρίωρης διάρκειας». Αυτά δήλωσε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Η κ. Μιχαηλίδου παρουσίασε στοιχεία από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχετικά με τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τα οποία «το 50% των μελών του ΕΒΕΑ δεν έχει επιμορφωθεί ποτέ σε τέτοια θέματα, ενώ το 60% δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη σχετική επιμόρφωση».
Αναφερόμενη στο Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «1.000 κοινωνικές κατοικίες, από ακίνητα είτε υπουργείων είτε των δήμων, θα διατεθούν σε οικογένειες και ζευγάρια που θα πληρούν τις προϋποθέσεις, με επιδότηση από το κράτος και με χαμηλό μίσθωμα».
Μέρος του ίδιου προγράμματος και η επιδότηση ενοικίου δημόσιων λειτουργών, που μετατίθενται σε νησιά, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές: «Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο ξεκινά το 2026. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να παραμετροποιήσουμε το ποσό επιδότησης ενοικίου, το οποίο θα είναι γύρω στα 200 ευρώ το μήνα, και θα προκύψει σε σχέση με την περιοχή μετάθεσης. Σε μία ορεινή μειονεκτική περιοχή, η οποία έχει χαμηλότερη αξία γης, θα είναι χαμηλότερο. Σε ένα νησί, το οποίο έχει η υψηλότερη αξία γης, αυτό θα είναι υψηλότερο», αποσαφήνισε η κ. Μιχαηλίδου.
«Προχωράμε σε ένα σημαντικό πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να προσφέρουμε ένα ποσοστό του ενοικίου, για να γίνει προσιτή η κατοικία. Όπως προκύπτει, οι δημόσιοι λειτουργοί, που θα δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου, θα λάβουν 1 στα 12 ενοίκια από το κράτος και κάθε μήνα για τα υπόλοιπα 11 ενοίκια μια βοήθεια για να μπορούν να διαβιούν με αξιοπρέπεια», σημείωσε η υπουργός.
Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο: «Ανοίγει σε μία εβδομάδα η πλατφόρμα του προγράμματος, όπου δίνουμε 10.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θέλει να μετεγκατασταθεί στον ακριτικό Έβρο». Διευκρίνισε δε ότι το πρόγραμμα δεν αφορά εποχιακούς ή προσωρινά μετακινούμενους εργαζόμενους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση της για όσα έγιναν στη Νίκαια
Π. Καλλίρης: Νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές μετάβασης το 2026
Σταθερές τιμές σε βασικά προϊόντα, αυξήσεις σε θαλασσινά και εντατικοί έλεγχοι από την αρμόδια Αρχή
Στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης για το ΕΣΠΑ η χώρα
Η συνταγματολόγος και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ μιλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος
«Η προσφορά της δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε αποσπασματικά ούτε επιλεκτικά» - Ο επικήδειος του πρωθυπουργού
«Ενα κορίτσι από τον Βύρωνα που έθεσε τον εαυτό της υπεράνω μέτρων» - Ο επικήδειος του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πτέραρχος Alexus Grynkewich
Ποιες υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στο Μαξίμου
«Δεν έχουμε το περιθώριο να ξαναθέσουμε τον σιδηρόδρομο σε εγκατάλειψη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η βία για την αριστερά δεν είναι πια μια έκφραση των πιο ακραίων κομματιών της, είναι πια η βασική πολιτική της πρακτική
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίθεση είχε δεχτεί ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Κρατικό Νίκαιας
H ανάρτηση του με αφορμή το ζήτημα των ταξί και την απεργία του ΣΑΤΑ
Τι ανέφερε ο υπουργός με αφορμή και τα σημερινά γεγονότα
Στα 362,8 δισ. το χρέος - Αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα, σταθερό το επιτόκιο εξυπηρέτησης
Παράλληλα, αυξάνονται όσοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν — από 6% σε 6,6%
Η απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα γεγονότα στο Γενικό Κρατικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.