- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπουργείο (Έλλειψης) Δικαιοσύνης
Ο υπ. μεσιέ Χατζηγάκης φαίνεται ότι έχει ένα απωθημένο να μείνει στην ιστορία καταθέτοντας την πιο ρατσιστική αντιρατσιστική τροπολογία
Κάποιοι φτιάχνουν το πιο μεγάλο τσουρέκι στον κόσμο. Άλλοι αφήνουν το μακρύτερο μουστάκι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μπεις στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Ο υπουργός Έλλειψης Δικαιοσύνης μεσιέ Χατζηγάκης φαίνεται ότι έχει ένα απωθημένο να μείνει στην ιστορία καταθέτοντας την πιο ρατσιστική αντιρατσιστική τροπολογία.
Μέσα στο ήδη ρατσιστικό νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, που με παγκόσμια πρωτοτυπία αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια, κατέθεσε χωρίς καμία προετοιμασία ή διαβούλευση άσχετη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα εγκλήματα που έχουν ρατσιστικά κίνητρα τιμωρούνται πιο αυστηρά, εάν συνδέονται με κίνητρα που βασίζονται στην εθνική καταγωγή, τη φυλή ή το θρήσκευμα του θύματος. Δηλαδή αν σε σκοτώσω επειδή είσαι καθολικός, Πακιστανός ή Πομάκος θα φάω μεγαλύτερη ποινή. Αν σε σκοτώσω επειδή είσαι αδερφή δεν πιάνει.
Το υπουργείο αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση ότι καταθέτει την τροπολογία επειδή το πιέζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, «προκειμένου η χώρα μας να μη δίνει την εικόνα ότι δήθεν υστερεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας».
Πιο λιανά δεν μπορούσε να το κάνει: Δεν μας νοιάζει αν υστερούμε σε ανθρωπιά, αρκεί να μην το δείχνουμε. Για τον υπουργό Έλλειψης Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη οι γκέι και οι λεσβίες (πρέπει να) είμαστε αόρατοι. Μπορούμε να πάψουμε να υπάρχουμε γιατί τον εκνευρίζουμε; Μπορούμε να μην κάνουμε πολλή φασαρία όταν μας βρίζουν, μας χτυπάνε ή μας δολοφονούν; Μπορούμε να γυρνάμε το άλλο μάγουλο όταν βγαίνουν παπάδες στα κανάλια και χύνουν οχετούς ούλτρα χριστιανικών ύβρεων κατά των γκέι αντρών και γυναικών; Μπορούμε να λουφάζουμε και να τρομοκρατούμαστε όταν διάφορα φασιστοειδή μάς πλακώνουν στα πάρκα κι η αστυνομία σφυρίζει αδιάφορα; Μπορούμε να μολυνόμαστε ήσυχα ήσυχα με HIV, επειδή το κράτος βαριέται να κάνει έστω μία (1) εκστρατεία ενημέρωσης; Μα τι κακομαθημένες που είμαστε οι αδερφές και οι λεσβίες και θέλουμε δημοκρατία!
Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή μετά από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, το μίσος λόγω «διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού» συμπεριλήφθηκε τελικά στις επιβαρυντικές περιστάσεις για την τέλεση αδικήματος. Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος αρκεί να ρωτούσε τον κλητήρα του για να μάθει ότι παγκοσμίως τα εγκλήματα κατά των γκέι δίνουν και παίρνουν. Και στην Ελλάδα επίσης, αλλά τι τον νοιάζει ε; Όπως δεν τον νοιάζουν οι αδικίες που διαιωνίζει κατά των ομόφυλων ζευγαριών το νέο σύμφωνο συμβίωσης.
Δεν θα καθίσουμε όμως με σταυρωμένα χέρια. Το περιοδικό 10% (www.10percent.gr) ξεκίνησε την καινούργια στήλη «Τα δικαιώματά σου», όπου ο γνωστός δικηγόρος-μπλόγκερ elawyer απαντά σε απορίες που αφορούν τα δικαιώματα των γκέι αντρών και γυναικών. Π.χ. θέματα εκπαίδευσης, εργασίας, οικογενειακού δικαίου κτλ. Ας χτυπιέται όσο θέλει ο υπουργός Έλλειψης Δικαιοσύνης. Αυτός θα φύγει, εμείς θα μείνουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.