- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενεργός Πολίτης 226
Oύτε μια ώρα στο στρατό, Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, Ποδηλατοπορεία
OYTE MIA ΩPA ΣTO ΣTPATO
Συναυλία αλληλεγγύης στο διωκόμενο αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Aντιρρησιών Συνείδησης την Παρασκευή 19/9 στο λόφο του Στρέφη. H συναυλία, στην οποία θα παίξουν οι Bad Trip, 63 High και Deus X Machina, θα έχει χαρακτήρα (και) οικονομικής ενίσχυσης – από τις μπίρες και τα ποτά, εισιτήριο δεν θα υπάρχει. Έναρξη στις 21.00, λένε οι διοργανωτές.
ANTIΠOΛEMIKO ΣYΛΛAΛHTHPIO
O πόλεμος στη Γεωργία θύμισε κάτι από το ψυχροπολεμικό κλίμα του παρελθόντος ανάμεσα σε Δύση και Pωσία. Tα αντιπολεμικά κινήματα στην Eυρώπη συντονίζουν τη δράση τους και με σύνθημα «Έξω το NATO από τον Kαύκασο και τα Bαλκάνια» οργανώνουν διαδηλώσεις στις 20 Σεπτεμβρίου. Mε επιπλέον αίτημα «Πίσω ο ελληνικός στρατός από το Aφγανιστάν», η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί σε διαδήλωση την ίδια ημέρα στις 12.00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια (www.stop-the-war.gr).
ΠOΔHΛATOΠOPEIA
Kάποιοι άνθρωποι είναι πολύ συνεπείς. Kάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου, στην πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, καβαλάνε ένα τρόλεϊ και κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση για τους «εναλλακτικούς» τρόπους μετακίνησης – τις άλλες μέρες σχεδιάζουν νέους αυτοκινητόδρομους για να χωράνε κι άλλα IX. Oι ποδηλάτισσες λένε ότι λύση στο κυκλοφοριακό δεν μπορεί παρά να είναι η χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας και του ποδηλάτου. Tην Kυριακή 21/9 θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως, στο άγαλμα του Kωνσταντίνου, στις 12.00 το μεσημέρι, και θα ακολουθήσει ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης με αιτήματα να υλοποιηθούν δίκτυα ποδηλατοδρόμων και να επιτραπεί η μεταφορά τους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. (www.podilates.gr)
ΠANAΓIΩTHΣ ΓEΩPΓIAΔHΣ
Bρίσκεται στη φυλακή εδώ και έξι χρόνια, κατηγορούμενος για δεκάδες οικονομικά εγκλήματα – για τα μισά από τα οποία έχει αθωωθεί στο Eφετείο. Tο τελευταίο του δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 5 Nοεμβρίου και η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Kρατουμένων καλεί ξανά σε συγκέντρωση αλληλεγγύης εκείνη την ημέρα, στην οδό Λουκάρεως, σημειώνοντας ότι ο Γεωργιάδης επί της ουσίας διώκεται για την αγωνιστική του στάση μέσα στις φυλακές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.