- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Άννα Διαμαντοπούλου: Συνάντηση μελών του Δικτύου με το Ίδρυμα Τάντσιτς και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας
Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση
Άννα Διαμαντοπούλου: Συνάντηση μελών του Δικτύου με το Ίδρυμα Τάντσιτς και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας
Η πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου και μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με το Ίδρυμα Τανζιτς και τον πρόεδρο και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας (MSzP).
Η συζήτηση αφορούσε αφορούσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των θεσμών στην Ουγγαρία και την συμφωνία να παρουσιαστεί στη Βουδαπέστη η έκθεση για την Μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους.
Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου
Συνάντηση της Προέδρου Άννα Διαμαντοπούλου, μελών του ΔΣ και συνεργατών του Δικτύου με το Ίδρυμα Τανζιτς και τον πρόεδρο και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας (MSzP). Η συζήτηση αφορούσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των θεσμών στην Ουγγαρία και την συμφωνία να παρουσιαστεί στη Βουδαπέστη η έκθεση για την Μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους. Η έκθεση μεταξύ άλλων αφορά τον κοινωνικό διάλογο, τις συλλογικές συμβάσεις, την υποστήριξη των γυναικών και κυρίως την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας σε όλες τις πόλεις της ΕΕ, στοιχεία πολύ σημαντικά για την Ουγγαρία.
Παραλειπόμεναμε της συνάντησης: η Ουγγρική κυβέρνηση φέρνει Νόμο για να μην συμμετέχει στην PISA, δεν συμμετέχουν στο Erasmus απο το 2021 άλλα κάνουν αντίστοιχο <<Erasmus>> με τα πανεπιστήμια των τουρκόφωνων χωρών.
(Σήμερα στην Βουδαπέστη λαμβάνει χώρα summit Ουγγαρίας και τουρκικών χωρών). Επίσης ετοιμάζεται νόμος ώστε όποιο μέσω ενημέρωσης δέχεται κάθε είδους ενίσχυση από κάθε χώρα και την ευρωπαϊκή ένωση θα λαμβάνει πρόστιμο 25 φορές της αξία του.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε μεγάλη αυστηρότητα στη τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων για την Ελλάδα αλλά όχι την ίδια για τους δημοκρατικούς κανόνες στην Ουγγαρία.
Συνάντηση της Προέδρου Άννα Διαμαντοπούλου, μελών του ΔΣ και συνεργατών του Δικτύου με το Ίδρυμα Τανζιτς και τον πρόεδρο και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας (MSzP). Η συζήτηση αφορούσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των θεσμών στην Ουγγαρία… pic.twitter.com/bpYvQK9N7q
— Anna Diamantopoulou (@adiamantopoulou) May 23, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.