- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φοιτητικές εκλογές: Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα πανεπιστήμια
Δεν έλειψαν οι καταγγελίες για παρατυπίες στη διαδικασία σε ορισμένα τμήματα ή σχολές
Οι κάλπεις στα ΑΕΙ της επικράτειας έκλεισαν λίγο μετά τις 7μ.μ. και οι φοιτητικές παρατάξεις, για μία ακόμη χρονιά, αναμένεται να εκδώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς να λείψουν ούτε φέτος οι καταγγελίες για παρατυπίες στη διαδικασία σε ορισμένα τμήματα ή σχολές.
Οι κάλπεις στα ΑΕΙ της επικράτειας έκλεισαν λίγο μετά τις 7μ.μ. και οι φοιτητικές παρατάξεις, για μία ακόμη χρονιά, αναμένεται να εκδώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωσή της μόλις άνοιξαν οι κάλπες «καλεί κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να αφήσει στο "διαβάστηκε", όσους επιλέγουν να μένουν αγκυλωμένοι σε παρωχημένες αντιλήψεις και να απέχουν από κάθε ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση των Πανεπιστημίων.
Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί διαχρονικά τη μόνη προοδευτική δύναμη μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια που, με σοβαρότητα, αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών, προτείνοντας λύσεις. Καλούμε λοιπόν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να στηρίξουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να αφήσουν στο "διαβάστηκε" όσους με τη στάση του δυσφημίζουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και ταλαιπωρούν χιλιάδες φοιτητές, προσκολλημένοι σε μικροκομματικές αγκυλώσεις. Σήμερα θα μιλήσει η πλειοψηφία των φοιτητών και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι για 38η συνεχόμενη φορά πρώτη δύναμη».
Εκ μέρους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, ωστόσο αναφέρονται καταγγελίες για προσπάθεια εκ μέρους της Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και να υπονομευθεί η εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικότερα, καταγγέλεται ότι στελέχη της ΟΝΝΕΔ απέκλειαν την κατάθεση ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής, μεταξύ άλλων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ, στη ΣΔΟ ΔΙΠΑΕ Σερρών, στην Κοινωνική Θεολογία και τη Θεολογία του ΕΚΠΑ.
Επιπλέον, καταγγέλεται ότι στο Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο, στέλεχος της ΔΑΠ ψήφισε για άλλον φοιτητή χρησιμοποιώντας το πάσο του, ενώ στο Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, νωρίς το πρωί, «ψηφοφόρος» της ΔΑΠ προσπάθησε να ψηφίσει χωρίς κανένα έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.