- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bρετανία: Ένας 68χρονος αθωώθηκε αφού πέρασε 38 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε
Μια από τις χειρότερες δικαστικές πλάνες στην ιστορία της χώρας
Bρετανία: Ένας 68χρονος περασε 38 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε
Αφού πέρασε 38 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για τον φόνο μιας γυναίκας το 1986, ο 68χρονος σήμερα Πίτερ Σάλιβαν αθωώθηκε σήμερα από τη βρετανική δικαιοσύνη, που αναγνώρισε μια από τις χειρότερες δικαστικές πλάνες στην ιστορία της Βρετανίας.
Το Εφετείο της Βρετανίας τον αθώωσε σήμερα, εξηγώντας ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω στο θύμα δεν ήταν δικό του.
Ο Πίτερ Σάλιβαν παρακολούθησε τη διαδικασία μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή όπου κρατείται και άκουσε την απόφαση με το κεφάλι σκυμμένο και τα χέρια σταυρωμένα. Έκλαψε, βάζοντας την παλάμη στο στόμα του, όταν ακυρώθηκε η καταδίκη του.
Στην ανακοίνωση που διάβασε ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «δεν είναι θυμωμένος», ούτε «πικραμένος».
«Έχασα την ελευθερία μου πριν από τέσσερις δεκαετίες εξαιτίας ενός εγκλήματος που δεν διέπραξα. Αυτό που μου συνέβη ήταν πολύ άδικο αλλά δεν μειώνει το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν λόγω ενός στυγερού φόνου», τόνισε.
Η μπαργούμαν Νταϊάν Σίνταλ, 21 ετών, είχε βρεθεί νεκρή στο Μπέμπινγκτον του Μέρσεϊσαϊντ, στη βορειοδυτική Αγγλία, τον Αύγουστο του 1986. Ο Σάλιβαν συνελήφθη τον επόμενο μήνα και καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 1987.
Η αστυνομία εξήγησε ότι την εποχή που διεξήχθη η αρχική έρευνα η εξέταση DNA δεν ήταν διαθέσιμη. Οι αστυνομικοί «θα κάνουν τα πάντα» για να εντοπίσουν τον άνθρωπο, το DNA του οποίου βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας της Σίνταλ, είπε η επιθεωρήτρια Κάρεν Τζόντριλ.
«Δυστυχώς, το DNA που έχουμε στην κατοχή μας δεν αντιστοιχεί σε κανένα από αυτά που υπάρχουν στην εθνική βάση δεδομένων», είπε.
Η αδελφή του Πίτερ Σάλιβαν, η Κιμ Σμιθ, είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ενθουσιασμένη» με την απόφαση του Εφετείου. Αλλά «είναι ντροπή που συνέβησαν όλα αυτά», τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο-κόσμημα» - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.