Εντός Μαΐου ο προσωπικός αριθμός - Ο πολίτης θα μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με αυτόν
Τι ισχύει για νέες ταυτότητες, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ - Ποια η διαδικασία έκδοσης
Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός - Διευκρινίσεις από τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός, όπως τόνισε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση. Θα επιτρέψει στον πολίτη να εξυπηρετηθεί, χωρίς να χρειάζεται τους υπόλοιπους αριθμούς», ανέφερε o κ. Αναγνωστόπουλος.
Διευκρίνισε ότι ο προσωπικός αριθμός θα εξυπηρετεί τους πολίτες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι καταργούνται όλοι οι άλλοι αριθμοί που έχει ο κάθε πολίτης. «Ο καθένας θα έχει τον προσωπικό του αριθμό και θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο με αυτόν. Ο προσωπικός αριθμός γίνεται πράξη μετά από πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή καταφέρνει και υλοποιεί κάτι που ήταν στόχος δεκαετίας. Η εφαρμογή του θα διορθώσει τα λάθη που έχουμε στα μητρώα του δημοσίου», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, «με την έλευση του προσωπικού αριθμού ο πολίτης θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα myinfo που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και εν συνεχεία θα επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει τα στοιχεία, σύμφωνα με τα στοιχεία στο μητρώο πολιτών. Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι θα δουν βελτίωση στα στοιχεία τους, επειδή τα στοιχεία τους πλέον θα είναι σωστά σε όλο το δημόσιο».
Παράλληλα δήλωσε ότι ο προσωπικός αριθμός θα μπορέσει να αναγραφεί σε όλες τις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν αμέσως μετά την εφαρμογή του, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε ό, τι αφορά στην ισχύ των υφιστάμενων ταυτοτήτων».
Αναφορικά με το «φωτοαντίγραφο ταυτότητας, το οποίο σας ζήταγαν όταν πηγαίνεις σε κάποια δημόσια υπηρεσία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, θα το καταργήσουμε. Αυτή η πρακτική είναι απομεινάρι του παρελθόντος», υπογράμμισε.
«Ο προσωπικός αριθμός έχει εχέγγυα να μην τον γνωρίζει κανένας. Ο ΑΜΚΑ, εξαιτίας του τρόπου που δημιουργήθηκε, δεν προτάθηκε ως καλύτερη επιλογή για προσωπικός αριθμός», δήλωσε σχετικά γιατί δεν επελέγη ο ΑΜΚΑ. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «αν κάποιος δεν μπει μέσα να τακτοποιήσει τα στοιχεία του και να εκδώσει ο ίδιος τον προσωπικό του αριθμό, θα το κάνουμε εμείς για αυτόν».
Σχετικά με τα δημοφιλή πιστοποιητικά (οικογενειακής κατάστασης, γέννησης), τα οποία ο πολίτης παύει να τα προσκομίζει σε δημόσιες υπηρεσίες, δήλωσε πως «το κάνουμε γι' αυτόν αυτοματοποιημένα, με διαδειλουργικότητα, μόνο όταν το χρειάζεται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρει το γραφείου του αντιπροέδρου
Σφοδρή σύγκρουση με την Ελληνική Λύση
Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Περιστερίου και Ιωαννιτών ζητούν από το Υπουργείο Εσωτερικών να διατηρηθούν οι σχολικές επιτροπές
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέτει τους συνδικαλιστές προ των ευθυνών τους
Είχε διατελέσει επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας για 22 χρόνια
Στις 30 Δεκεμβρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ και από σήμερα, 2 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή
Χωρίς ενεργό κατάληψη και με περίπου 30% παραπάνω χρηματοδότηση σε σχέση με το 2019
Οι ελληνικές αρχές προσφέρθηκαν να υποδεχθούν εγκαυματίες μετά το ελβετικό αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας
Το πρόσφατο σκάνδαλο είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου
Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 8,2% τον Νοέμβριο 2025
Ο αριθμός που έδωσε επίσημα το Υπουργείο Παιδείας
Σε εφαρμογή νέο σύστημα κλιμακωτών προσαυξήσεων
Είμαστε πια στο 2026 και δεν κολυμπάμε στα «Μυστικά του Βάλτου»
Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το εορταστικό μήνυμα του προέδρου της Νέας Αριστεράς για το νέο έτος
Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο έτος
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Παράταση δίνεται σε περίπου 35.000 φοιτητές, οι οποίοι έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους
Τι ευχές του για το νέο έτος έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.