Πολιτικη & Οικονομια

Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: Δεν μασάω παλικάρια της φακής - Θα τα πούμε στο Εφετείο

«Δεν σκύβω το κεφάλι» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: Δεν μασάω παλικάρια της φακής - Θα τα πούμε στο Εφετείο
Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: Δεν μασάω παλικάρια της φακής - Θα τα πούμε στο Εφετείο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Θ´Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και την καταδίκη του Παύλου Πολάκη σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, ήρθε η πρώτη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης ανέφερε:.«Δεν μασάω αδιευκρίνιστοι. Δεν μασάω παλικάρια της φακής» και επισημαίνει ότι η συνέχεια θα δοθεί στο εφετείο.

Να σημειωθεί ότι η καταδικαστική απόφαση για τον βουλευτή αφορά την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή για ανάρτηση του στο Facebook.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:

«ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!!

Σήμερα ήρθα στο δικαστήριο και ΖΗΤΗΣΑ να οριστεί για την άλλη βδομάδα το δικαστήριο γιατί και οι δυο δικηγόροι μου ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Γιάννης Απατσίδης είχαν πρόβλημα υγείας. (ο Γιάννης Μαντζουράνης νοσηλευόταν επί δεκαήμερο μέχρι προχθές, ο δε Γιάννης Απατσίδης πήρε σήμερα αναβολή για άλλη υπόθεσή του στο Εφετείο!!)

Μάλιστα το ΖΗΤΗΣΑ και όταν απορρίφθηκε το αίτημα της αναβολής, να διακόψει και να πάμε την άλλη Τετάρτη – Πέμπτη!

Με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο η δικαστής (ήταν μονομελές) δεν το δέχτηκε και προφανώς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

Γι αυτό ΕΦΥΓΑ, ήρθα στη Βουλή που μίλησα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατέβηκα στην κλινική στον Πειραιά και έκανα μια τραχειοτομία σε ασθενή της ΜΕΘ και ξαναήρθα Βουλή για να μιλήσω για το νομοσχέδιο.

Εν τω μεταξύ το δικαστήριο, που ούρλιαζε χθες ο Αδιευκρίνιστος λαδέμπορας πως πρέπει να βγάλει απόφαση να με καταδικάσει, έκανε αυτό που είπε ο Γεωργιάδης, ΕΡΗΜΗΝ μου!!

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ..

Παύλος Πολάκης πρ. αναπλ. Υπ. Υγείας».

ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ . ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!! Σημερα ηρθα στο δικαστηριο και ΖΗΤΗΣΑ να οριστει για την...

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, April 30, 2025

Τι απαντά ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη

Την ίδια ώρα, με γραπτή δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Παύλου Πολλάκη, Γιάννης Απατσίδης αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:

«Αφού ενημερώσω ότι είναι ψευδές το διαδιδόμενο πως ο κύριος Παύλος Πολάκης, εντολέας μου, δήθεν είχε ζητήσει 5 φορές αναβολή, αφού οι τρεις αναβολές δόθηκαν αμιγώς λόγω τήρησης ωραρίου της έδρας και για νομικούς λόγους κατ’ άρθρο 59 ΚΠΔ και αφού ενημερωθείτε και ενημερώσετε τους πολίτες πόσες αναβολές έχουν ζητήσει και έχουν λάβει τα κατηγορούμενα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εκκρεμείς δίκες κακουργημάτων και πλημμελημάτων, για τις οποίες δεν έχουν απαλλαγεί εν συνόλω για νομικούς λόγους, που έχουν χρόνο τέλεσης το 2013, λεκτέα τα εξής:

Χθες ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως το Δικαστήριο του Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών οφείλει

α. Να απορρίψει τυχόν αίτημα αναβολής και

β. Να καταδικάσει τον κύριο Παύλο Πολάκη, παραβιάζοντας ευρωπαϊκή οδηγία που είναι νόμος του ελληνικού κράτους.

Σήμερα Εισαγγελέας και Πρωτοδίκης, απέρριψαν το αίτημα αναβολής για λόγους υγείας, απέρριψαν και το αίτημα διακοπής και ερημοδικάζουν πολίτη και βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, για συκοφαντική δυσφήμηση, για τα μάτια του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο στενός φίλος και συνεργάτης του κυρίου Γεωργιάδη απηλλάγη μεν στην 1η δίκη, με αντίθετη εισαγγελική πρόταση του Εισαγγελέα κυρίου Σπυρίδωνα Παππά, αλλά με σκεπτικό (που συνετάχθη παρά του Προέδρου Εφετών κυρίου Ντόκου) που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τους 23 διορισμούς ως μη σύννομους, δεχόμενο ότι οι συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα μπορούσαν να είναι και προφορικές, πράγμα αδιανόητο, ενώ εκκρεμεί και άλλη κατηγορία για περίπου 75 μη σύννομους διορισμούς.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του νόμου του Κράτους Δικαίου και αναδεικνύεται υπόνοια έστω και εσφαλμένη εξαιτίας του κ. Υπουργού-αθέμιτης πειθήνιας εκτέλεσης των επιθυμιών μέλους της κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη: Άδωνις Γεωργιάδης για καταδίκη Πολάκη: Τώρα καταλάβατε γιατί ζήταγε για 6η φορά αναβολή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Η ασυλία είναι το πρόβλημα στο Δημόσιο, όχι η μονιμότητα

Υπάρχουν υπηρεσίες που στέλνουν email για ραντεβού αξιολόγησης, ώστε αυτό να μπαίνει στα ημερολόγια. Αξιολόγηση δεν γίνεται, αλλά φαίνεται ότι έγινε, δημιουργούνται εικονικά δεδομένα, και όλοι είναι ευχαριστημένοι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.