- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο Παύλος Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση - Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή
Αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή
Ένοχος ο Παύλος Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση - Καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση - Αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή
Ένοχος κρίθηκε ο Παύλος Πολάκης από το Θ´Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή για ανάρτηση του στο Facebook.
Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ερήμην ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δίκη έγινε χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη αλλά και χωρίς κάποιον συνήγορο να τον εκπροσωπεί στο ακροατήριο. Το αρχικό αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από την πλευρά Πολάκη λόγω ασθένειας του συνηγόρου του, απερρίφθη από την έδρα.
Την ενοχή του κ. Πολάκη ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας. «Ο κατηγορούμενος είχε γνώση του ψεύδους των όσων ανέφερε. Έχει τελεστεί το αδίκημα, είναι όλα ψευδή και σε γνώση του κατηγορουμένου. Την ενοχή του όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας.
Τι κατέθεσε ο Σταμάτης Πουλής
Ο Σταμάτης Πουλής κατέθεσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: «Ήμουν υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, απλός εργαζόμενος και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων. Η ανάρτηση εκείνη την ημέρα δεν ήταν εν κενω. Δεν ήμουν πολιτικό πρόσωπο και δεν είχα πολιτική δραστηριότητα. Το αντικείμενο αφορούσε μια εταιρία σεκιουριτι. Είχα κάνει καταγγελία, είχε κριθεί παράνομη με απόφαση πρωτοδικείου,πληρωνόταν η εταιρία και οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι στις γιορτές. Είχα γίνει και αύξηση από 2 εκ να πάρουν 4 εκ ευρώ. Εξετάζεται από οικονομική εισαγγελία μετά από πόρισμα αρχής διαφάνειας. Είναι διττό το σκέλος της υπόθεσης. Το «σκάσε» της ανάρτησης πήγαινε εκεί. Αποσκοπούσε να με εκφοβίσει διότι ήταν και ο ίδιος εμπλεκόμενος. Είπε επίσης «φέρε πίσω και τα κλεμμένα κλέφτη». Δεν είναι μόνο αυτή η απόφαση,Είναι συνολικά πέντε διαφορετικές υποθέσεις για τις οποίες έχω αθωωθεί.»
Οπως ανάφερε, αναρτήσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν πέντε υποθέσεις για τις οποίες έχει αθωωθεί. «Για αυτές τις υποθέσεις έχουν εκδοθεί απαλλακτικα βουλεύματα ή αθωωτικές αποφάσεις. Εκανε μάλιστα και υποδείξεις στους δικαστές για το τι να πράξουν και πως να κινηθούν εναντίον μου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.