Πολιτικη & Οικονομια

Έξο η κσένοι - ζήτο οι έλινοι

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 237
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90124-202630.jpg

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, λόγω της παρουσίας αλλοδαπών. Στη διαμαρτυρία πρωτοστατεί ο τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος, ο οποίος ζητάει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μεταναστών με τη μέθοδο της υγειονομικής ταφής και της κομποστοποίησης. Οι διαμαρτυρόμενοι επικαλούνται ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς πολλοί παράνομοι μετανάστες διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία της περιοχής, χωρίς ρεύμα και νερό, και ζητούν την αιφνιδιαστική κατεδάφιση του κτιρίου.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν επίσης την παρουσία προβάτων χωρίς χαρτιά σε οικήματα στα οποία κατοικούν αλλοδαποί. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για καταστάσεις ξένες προς τα ελληνικά ήθη, τα οποία είναι προσανατολισμένα στις κατσίκες, στις περιπτώσεις τουλάχιστον που οι κόρες ή οι αδερφές κωλύονται.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο λόγω ελλιπούς κάλυψης των οργανικών θέσεων, δεν μπορεί να κακοποιεί περισσότερους από πέντε μετανάστες την ημέρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αντιληφθεί το κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή και ετοιμάζονται να προωθήσουν στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια, αποτελούμενη από κλούβες, ρόπαλα και συσκευές ηλεκτροσόκ. Μέχρι τότε, για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα υπενοικιάζει τις υπηρεσίες ιδιωτικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξυλοδαρμών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ