- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρηματιστήριο: Σε ελεύθερη πτώση - Έχασε όλα τα κέρδη του 2025 λόγω των δασμών
Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν «χαθεί» 14,985 δισ. ευρώ
Χρηματιστήριο: Σε ελεύθερη πτώση - Έχασε όλα τα κέρδη του 2025 λόγω των δασμών
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε το χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, με την αγορά να υποκύπτει στο sell off που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τις μετοχές στα διεθνή Χρηματιστήρια να υποχωρούν σημαντικά, καθώς ο νέος γύρος επιθετικών δασμών που επιβάλουν οι ΗΠΑ κλιμάκωσε τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και πυροδότησε φόβους για οικονομική επιβράδυνση και επιπτώσεις στον πληθωρισμό και τα επιτόκια.
Το χρηματιστήριο μηδένισε τα υψηλά κέρδη που κατέγραφε από τις αρχές του 2025, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση μειώθηκε κατά 7,93 δισ. ευρώ σε σχέση με την Παρασκευή.
Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν «χαθεί» 14,985 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία της αγοράς. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.478,92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,43%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.455,08 μονάδες (-8,92%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 404,353 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 95.810.962 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 7,15%.
Με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Optima (-14,98%), της ΔΕΗ (-11,79%), της Ελλάκτωρ (-11,31%), της Elvalhalcor (-10,97%), της Alpha Bank (-10,10%), Eurobank (-10,00%) και της Πειραιώς (-9,33%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Πειραιώς διακινώντας30.824.585 και 16.637.917 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς με 70,71 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 57,62 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν μόλις 3 μετοχές, 112 πτωτικά και 6 παρέμειναν σταθερές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.