- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση: Ποιοι φαίνονται οι «κερδισμένοι» μετά τις συγκεντρώσεις για Τέμπη
Τι απαντούν οι πολίτες σε σχετικά ερωτήματα
Δημοσκόπηση: Ποιοι φαίνονται οι «κερδισμένοι» μετά τις συγκεντρώσεις για Τέμπη
Πτώση για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και άνοδο για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση μετα τα συλλαλητήρια για Τέμπη που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,3%. H Nέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 23,1%. Το ΠΑΣΟΚ 14,8% από 16,6% τον Ιανουάριο. Μεγάλη άνοδο στο 6,9% από 3,8% τον Ιανουάριο καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας ενώ η Ελληνική Λύση ανεβαίνει από το 7,9% τον Ιανουάριο στο 9,2% σήμερα. Ακολουθούν ΚΚΕ (7,9%). ΣΥΡΙΖΑ (6%). Φωνή Λογικής (4,2%), ΝΙΚΗ (2,2%), Κίνημα Δημοκρατίας (2,1%), ΜεΡΑ25 (1,8%), Νέα Αριστερά (1,7%).
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση είναι η απάντηση «Κανένας» με 36,7%, Κ. Μητσοτάκης 24,9%, Ν. Ανδρουλάκης 8,8%, Κ. Βελόπουλος 5,7%, Ζ.Κωνσταντοπούλου 5,3%. Και ακολουθούν: Δ.Κουτσούμπας, Σ.Φάμελλος, Στ.Κασσελάκης, Α.Λατινοπούλου, Α.Χαρίτσης, Δ.Νατσιός και Β.Στίγκας.
Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε οι πολίτες για συγκάλυψη στα Τέμπη και τα συλλαλητήρια
Στο ερώτημα αν μετά τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 52,5%.
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 67,7%.
Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 59,8%
Το 71,9% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση των Τεμπών, το 85% της αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία και το 86,2% πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58,6% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα, ενώ το 65,6% πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια οι πολίτες δηλώνουν ότι ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων κατά 64,1%, να ζητήσουν δικαιοσύνη 56,1% και να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση 47,4%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.