- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης για Τέμπη: Δεν μίλησα για 13ο αλλά για άφαντο βαγόνι
«Όλα έχουν τεθεί υπόψη του ανακριτή», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι «όλοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από μία εθνική τραγωδία»
«Δεν μίλησα για 13ο αλλά για άφαντο βαγόνι», σημείωσε o υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τις καταγγελίες για συγκάλυψη, επεσήμανε ότι «στην υπόθεση των Τεμπών, όλα έχουν τεθεί υπόψη του ανακριτή», σε σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΤ.
Σχετικά με την προανακριτική που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση και τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων, ο κος Φλωρίδης υποστήριξε ότι «όλοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από μία εθνική τραγωδία».
«Η άσκηση διώξεων ή η διερεύνηση μιας διαδικασίας για να ασκηθεί δίωξη κατά υπουργών, ανήκει κατά το Σύνταγμα στη Βουλή. Η Δικαιοσύνη διερευνά αυτή την τρομερή υπόθεση με τους δικούς της κανόνες στο σύνολο και νομίζω ότι η δουλειά που έχει κάνει αυτός ο ανακριτής αυτά τα δύο χρόνια, θεωρείται από όλους και από όλους, κυριολεκτικά από όλους, ότι είναι μία πάρα πολύ υποδειγματική και σπουδαία δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο «για μία αλυσίδα ψεμάτων που δημιούργησε μία θολή εικόνα στον κόσμο». Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «φτιάξαμε διάταξη για να μπορέσουμε να ακούμε τις συνομιλίες. Δεν την ψήφισε». Αναφορικά με τη διεξαγωγή της δίκης υποστήριξε ότι «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν διάταξη για επιτάχυνση της δίκης».
Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα σωστά στη διερεύνηση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι μιλά με στοιχεία επαναλαμβάνοντας στην υπόθεση των Τεμπών ότι έχουν ακουστεί αρκετά ψέματα. «Ας μας πουν επιτέλους τις επιχείρησε να συγκαλύψει η κυβέρνηση. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να βρει την άκρη».
«Οι συνομιλίες είναι απείραχτες. Δεν λείπει ούτε ένα δευτερόλεπτο», τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στις καταγγελίες για μεταφορά παράνομου φορτίου.
Αναφορικά με τη διενέργεια της δίκης που καθυστερεί, απάντησε ότι είναι έτοιμος ο χώρος για τη Δίκη των Τεμπών. Ο Γιώργος Φλωρίδης συμπλήρωσε πως «όταν υπάρχουν και 250 δικηγόροι οι οποίοι συνεισφέρουν διαρκώς στοιχεία, τότε είναι προφανές ότι από την υπόθεση αυτή δεν μπορεί να λείψει κάτι. Με βάση ό,τι έχει δημοσιευθεί μέχρι τώρα, δεν λείπει τίποτα το οποίο να μην έχει τεθεί υπόψη του ανακριτή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.