Πολιτικη & Οικονομια

Νέα Αριστερά: Ο Αναστάσιος υπήρξε από τους λίγους ιερείς που όρθωσαν το ανάστημα τους στα πιο σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας

«Υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
Νέα Αριστερά: Ο Αναστάσιος υπήρξε από τους λίγους ιερείς που όρθωσαν το ανάστημα τους στα πιο σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Η Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος» σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. 

«Ο Αναστάσιος υπήρξε ένας από τους λίγους ιερείς που όρθωσαν το ανάστημα τους στα πιο σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Με την έμπρακτη στήριξή του στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της κατειλημμένης Νομικής το 1973 και τη θαρραλέα στάση του απέναντι στους βασανιστές της ΕΣΑ», αναφέρει η Νέα Αριστερά

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης, ένας πραγματικά φωτισμένος πνευματικός, ένας διανοούμενος παγκόσμιας ακτινοβολίας που έκανε σε όλη του τη ζωή πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αγάπης και του ανθρωπισμού, όπου κι αν βρέθηκε. Από την Αφρική έως την Αλβανία, αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη των αδύναμων και έδωσε μάχες για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Ο Αναστάσιος υπήρξε ένας από τους λίγους ιερείς που όρθωσαν το ανάστημα τους στα πιο σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Με την έμπρακτη στήριξή του στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της κατειλημμένης Νομικής το 1973 και τη θαρραλέα στάση του απέναντι στους βασανιστές της ΕΣΑ. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη, κρατώντας το μεγάλο μάθημα της δικής του διαδρομής: το ανθρωπιστικό έργο σε αντίξοες συνθήκες, με μόνο γνώμονα τη στήριξη των αδύναμων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.