Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Οι απόψεις για τον Αντώνη Σαμαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση
©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 13 μονάδων στην Νέα Δημοκρατία δίνει η δημοσκόπηση της Pulse  μετά τις διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την κοινοβουλευτικής ομάδα.

Πρόθεση Ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25%, με το ΠΑΣΟΚ να είναι στο 14%. Ακολουθεί το ΚΚΕ στο 8%, στο 7,5% η Ελ. Λύση, 6,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 4% έχουν Πλεύση Ελευθεριας, Φωνή Λογικής και το Κίνημα Δημοκρατίας. Στη Βουλή μπαίνει και η Νίκη με 3%.

Tι λένε οι πολίτες για τον Σαμαρά

Για τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του απέναντι στη ΝΔ, το 35% τις αξιολογεί αρνητικά, το 32% αδιάφορα και το 21% θετικά. Επίσης οι μισοί από τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις εκλογές του 2023, (50%) κρίνουν αρνητικά τη στάση Σαμαρά, 24% αδιάφορα και μόλις 19% θετικά. Το ποσοστό που κρίνει αρνητικά την στάση του πρώην πρωθυπουργού εκτοξεύεται στο 60% στους ψηφοφόρους ΝΔ στις ευρωεκλογές και μόλις 9% την αξιολογεί θετικά.

Οι απόψεις για ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Το 54% όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μετά την εκλογή νέας ηγεσίας τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το κόμμα, ενώ στο σύνολο του δείγματος το 26% δηλώνει «ικανοποίηση» για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY