- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: Σημαντικό να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας
Ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Νίκου Ανδρουλάκη: Σημαντικό να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας - Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Ανδρουλάκη.
Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες, «είμαστε στην ώρα μας. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία γι' αυτήν την συνάντηση, να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συζητούμε με ειλικρίνεια».
Ο διάλογος Κυριάκου Μητσοτάκη - Νίκου Ανδρουλάκη
Ο κ. Ανδρουλάκης ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς πήγε η συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «πήγε καλά, ήταν ενδιαφέρουσα συζήτηση, γνωρίζω καλά τον Βρετανό πρωθυπουργό αλλά τώρα είχα την ευκαιρία να τα πούμε εφ' όλης της ύλης και αναμένουμε εξελίξεις».
«Πάντως εγώ χαίρομαι πολύ που μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση και με τη νέα σου ιδιότητα. Να σε συγχαρώ καταρχάς και επίσημα, καθώς τώρα είσαι και πολιτειακός παράγοντας και προφανώς δεν είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης να συμφωνεί με την κυβέρνηση. Θα ήταν πολύ παράδοξο αν συνέβαινε αυτό σε μεγάλη συχνότητα.
»Όμως νομίζω ότι έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και σε προσωπικό επίπεδο και να συζητούμε πάντα με ειλικρίνεια ζητήματα τα οποία πρέπει, νομίζω, να είναι αντικείμενα και κατ' ιδίαν συζητήσεις και προσβλέπω στο να έχουμε αυτή την ειλικρινή επικοινωνία όποτε αυτό χρειάζεται. Εξάλλου, αυτό νομίζω ότι επιβάλλουν οι καταστάσεις και οι δύσκολοι καιροί που συνολικά διανύουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Κατ' αρχάς για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρός συμβολισμός του εθνικού στόχου να υπάρξει επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έναν αγώνα που ξεκίνησε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και πραγματικά θα βοηθήσουμε κι εμείς όπως μπορούμε για να επιτευχθεί αυτός ο εθνικός στόχος», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Μόνος τρόπος για να προχωράμε μπροστά είναι η συναίνεση»
Για το ζήτημα της συναίνεσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «εγώ και λόγω της πρότερης εμπειρίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να προχωράμε μπροστά είναι η συναίνεση.
»Αλλά με έναν ειλικρινή διάλογο που θα βάζουμε τα πραγματικά δεδομένα των προκλήσεων και θα δούμε ο καθένας από τη δική του ιδεολογική οπτική πώς μπορεί να συμβάλει. Άλλωστε, νομίζω, αυτές τις πρώτες εβδομάδες έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις σε διάφορα πεδία που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό και εθνικό ενδιαφέρον».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.