- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Σακελλαροπούλου: Ο Βαρδινογιάννης σφράγισε την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας
Η συλλυπητήρια επιστολή της Πρόεδρου της Δημοκρατίας προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη
Πολυσχιδής και ακάματος, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, υπογραμμίζοντας: «Με τον δυναμισμό, τη διορατικότητα, την προσήλωσή του στον στόχο σφράγισε ανεξίτηλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας».
Ειδικότερα, στη δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Οξύ επιχειρηματικό πνεύμα, δημοκρατική συνείδηση, κοινωνική ευαισθησία ήταν τα χαρακτηριστικά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον οποίο αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη και σεβασμό. Πολυσχιδής και ακάματος, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.
Ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ενεπλάκη ενεργά στην αντίσταση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών και μετά την αποστράτευσή του στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους αντιστασιακούς πρώην συναδέλφους του. Διατηρώντας ακατάλυτους τους δεσμούς του με την γενέτειρά του, την Κρήτη, δημιούργησε μία στιβαρή οικογένεια και μία δεύτερη, αποτελούμενη από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του, ενώ υποστήριξε και ενίσχυσε ολόθυμα το φιλανθρωπικό έργο της αγαπημένης του Μαριάννας.
Με τον δυναμισμό, τη διορατικότητα, την προσήλωσή του στον στόχο σφράγισε ανεξίτηλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας. Εύχομαι από καρδιάς συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.