- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
«Είναι πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά οργανωμένο σύστημα πρόληψης»
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις - Τα προγράμματα που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου που υλοποιεί το αρμόδιο υπουργείο.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε: «Είναι πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά οργανωμένο σύστημα πρόληψης. Αποτελεί όραμα του πρωθυπουργού και δική μου προσωπική δέσμευση και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Το έχουμε πλέον πράξη. Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε ότι είναι καλό. Είναι μία απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη».
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη για το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι πάνω από 430.000 γυναίκες έχουν κάνει τη μαστογραφία και σε περίπου 26.000 γυναίκες έχουν εντοπιστεί έγκαιρα ευρήματα.
Ακολούθησε το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή sms προς τους δικαιούχους ηλικίας 50-69 ετών για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Έχουν αποσταλεί 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχουν φύγει τα υπόλοιπα, ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι σε τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τα καρδιαγγειακά, το οποίο αφορά 5,5 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30 ως 70 ετών.
Η διαδικασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο πρόγραμμα για τον κακρίνο του παχέος εντέρου. Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν sms, αυτοί που δεν έχουν είναι τυπωμένο το παραπεμπτικό στο σύστημα, ή ζητούν από το γιατρό τους να τους το τυπώσει.
Στη συνέχεια, μπαίνουν στο site που αναγράφεται στο μήνυμα www.col.gov.gr, βλέπουν τα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Είναι πάνω από 6.500 σε όλη τη χώρα τα φαρμακεία που συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Μόνο από αυτά τα φαρμακεία θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι πολίτες το self-test.
Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο self-test χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και είναι αυτά που έχει συστήσει η Επιτροπή των Ειδικών Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο. Αν το self-test είναι θετικό, ο πολίτης επισκέπτεται γαστρεντερολόγο, γίνεται μία διεξοδική διερεύνηση και μετά ακολουθεί κολονοσκόπηση.
«Όλα αυτά, self-test, γιατρός και η κολονοσκόπηση είναι δωρεάν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις δωρεάν εξετάσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.